Категорія
Новини
Дата

В Ірпені та Бородянці збудують два ЖК по 50 000 кв. м кожен. Житло планують здати за пів року

У зруйнованих війною Ірпені та Бородянці планується протягом пʼяти місяців побудувати два житлових комплекси по 50 000 кв. м кожен, повідомив голова Київської ОВА Олександр Павлюк на зустрічі із забудовниками. За його словами, для будівництва ЖК вже обрано ділянки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Влада Київської області підготувала пропозиції для забудовників регіону, сказав Павлюк. Забудовники ухвалять рішення про участь у проєкті після вивчення ескізів і технічного завдання.
  • Для будівництва житлових комплексів уже обрано ділянки з урахуванням необхідних комунікацій і дорожньої інфраструктури. За словами Павлюка, проєкт передбачає також будівництво бомбосховищ, дитячих майданчиків та іншої соціальної інфраструктури.
  • Процедури старту будівельних робіт і введення в експлуатацію для таких проєктів можуть бути спрощені на законодавчому рівні, зазначив голова Київської ОВА.
  • Крім того, Павлюк повідомив, що в Київській області є понад 42 000 кв. м квартир, введених в експлуатацію та готових до викупу. Із забудовниками проводяться консультації за рекомендованою ціною для викупу квартир, які повинні мати всю необхідну сантехніку та меблі.

Контекст

Зокрема, у Бородянці близько 800 житлових одиниць або зруйновані повністю, або потребують ремонту. Найбільше зруйновані саме багатоквартирні будинки. Як писали Texty, при поверхневому аналізі з доступних відкритих джерел лише Ірпінь, Гостомель, Буча, Бородянка потребуватимуть понад 10 000 квартир чи окремих помешкань для людей, в яких війна забрала дах над головою.

Україні потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Перші квартири переселенці мають отримати через три-чотири місяці, сказав в інтервʼю Forbes заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні