Категорія
Новини
Дата

У Росії заборонять рекламу Google та його ресурсів. YouTube звинуватили у поширенні «фейків»

«Роскомнадзор» оголосив про вжиття «примусових заходів інформувального та економічного характеру» щодо Google та його ресурсів «через порушення законів РФ».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Пошукові системи зобов'яжуть повідомляти користувачів про те, що компанія порушує законодавство, а рекламу Google та його ресурсів як обʼєкт рекламування буде заборонено, йдеться у повідомленні відомства.
  • YouTube «став одним із ключових майданчиків, що поширюють фейки про хід спецоперації на території України, які дискредитують Збройні сили» Росії, заявив «Роскомнадзор». 
  • Відомство також звинуватило YouTube у тому, що відеохостинг «не бореться з поширенням інформації екстремістських організацій».

Контекст 

На початку березня YouTube заявляв, що блокуватиме російські державні ЗМІ на території Європи. Аналогічні заходи на території ЄС запровадила й Meta. Twitter попереджав, що маркуватиме публікації російських держЗМІ та знижуватиме їх у видачі.

10 березня YouTube призупинив усі функції монетизації на своїй платформі для російських користувачів, включно з передплатою Premium, Music Premium, спонсорством, суперчатом, суперстікерами та «мерчем». Це означає, що автори YouTube тимчасово перестали отримувати дохід від цих функцій у РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні