Категорія
Новини
Дата

В столиці Канади запроваджено надзвичайний стан через протести далекобійників

1 хв читання

В столиці Канади Оттаві від 6 лютого запроваджено надзвичайний стан, пише Reuters. Рішення прийнято через протест далекобійників, які вимагають скасувати обовʼязкову вакцинацію проти COVID-19 і вже 10 днів блокують центр міста.

Ключові факти

  • Запровадження надзвичайного стану «відображає серйозну небезпеку та загрозу безпеці жителів міста через демонстрації», сказано у заяві мера міста Джима Уотсона.
  • Очікується, що муніципальна влада матиме більшу гнучкість для підтримання надання важливих послуг жителям. Крім того надзвичайний стан має спросити процес закупівель, який знадобитися для придбання обладнання для невідкладних служб, заявили у мерії.

Контекст

Уряд Джастіна Трюдо зобовʼязав з 15 січня всіх невакцинованих далекобійників, хто їздить через кордони Канади та США, відправлятися на карантин після повернення до Канади. Через це сотні вантажівок заблокували центральні вулиці Оттави. Головна вимога водіїв – скасувати обовʼязкову вакцинацію проти COVID-19. Вони також закликали до відставки уряду. Утім, влада не поспішає виконувати ці вимоги.

Поліція Оттави задіяла різні сили для контролю над ситуацією, а також пообіцяла штрафувати тих, хто надаватиме учасникам протестів будь-яку допомогу. Раніше Трюдо засудив протестувальників за погрози та насильство, а також використання «расистських прапорів»..

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні