Категорія
Новини
Дата

Команда Telegram прокоментувала затримання Дурова майже через добу після арешту

1 хв читання

Адміністрація Telegram заявила, що мессенджер та його власник Павло Дуров не несуть відповідальність за зловживання платформою». Таку заяву адміністрація Telegram зробила в своєму каналі ввечері 25 серпня – майже через добу після затримання Дурова у французькому аеропорту Ле Бурже.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти 

  • «СЕО Telegram Павло Дуров не має чого приховувати і часто подорожує Європою», – йдеться у заяві адміністрації мессенджера. 
  • В Telegram також додали, що дотримується законів ЄС, зокрема Закону про цифрові послуги. Також в компанії додали, що модерація на платформі відповідає галузевим стандартам і постійно вдосконалюється», – йдеться у заяві мессенджера. 
  • «Абсурдно стверджувати, що платформа або її власник несуть відповідальність за зловживання сервісом», – додають в Telegram. 
  • В компанії додали, що чекають «швидкого вирішення цієї ситуації». 

Контекст 

Засновник та СЕО мессенджера Telegram Павло Дуров був затриманий ввечері 24 серпня у французькому аеропорту Ле Бурже одразу після посадки його бізнес-джета. Першим про це повідомив телеканал TF1. Його судитимуть як громадянина Франції. 

Ордер на затримання Дурова був виданий на основі попереднього розслідування представлений французьким відомством OFMIN, тобто Національним управлінням французької судової поліції. Арештом займалося відомство ONAF, тобто національне управління по боротьбі з шахрайством при митному департаменті.

25 серпня суд має висунути Дурову обвинувачення за кількома статтями, зокрема особливо тяжкими. Основна версія затримання – небажання співпрацювати з французькою владою. «Крім тероризму, найнебезпечніші злочинці використовують Telegram для обміну дитячим порно-контентом», – зазначив в коментарі телеканалу TF1 один зі слідчих.

Дуров – один із наймогутніших і водночас найзагадковіших лідерів IT-індустрії. Він веде вкрай закритий спосіб життя. Він має чотири громадянства – РФ, Сент-Кітс і Невіс (держава на Карибських островах), Франції та ОАЕ. Паспорти ОАЕ та Франції засновник Telegram отримав у 2021 році. Підстави, за якими він отримав громадянства Франції невідомі 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд