Категорія
Новини
Дата

В Україні побудують завод з виробництва дронів «Байрактар». Безпілотники обладнають двигунами «Мотор Січ» – Резніков

Україна і Туреччина підпишуть угоду про будівництво заводу для виробництва військових безпілотних дронів «Байрактар», повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Їх обладнають двигунами українського виробництва.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Підписання угоди планується в Києві 3 лютого на зустрічі з делегацією Туреччини і представниками виробника БПЛА. Після цього угоду має ратифікувати Верховна Рада.
  • Угода передбачає будівництво в Україні заводу з виробництва «Байрактар», сказав Резніков. За його словами, також буде створено навчальний цент, який готуватиме спеціалістів для управління БПЛА.
  • Турецька компанія планує використовувати в наступному поколінні БПЛА українські двигуни виробництва «Мотор Січ».
  • Безпілотники будуть використовувати Збройні Сили України і Туреччини.
  • Оновлено. Україна і Туреччина підписали угоду про розширення спільного виробництва БПЛА, заявив президент України Володимир Зеленський. «Сьогодні підписано угоду, яка розширить виробництво безпілотних літальних апаратів», – сказав Зеленський на спільному із президентом Туреччини брифінгу в Києві в четвер.

Контекст

«Байрактар ТБ2» (Bayraktar) – турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Розробка і виробництво компанії «Байкар Макина».

Останні кілька років Туреччина постачає ці дрони Україні для бойового застосування. 26 вересня минулого року в Туреччині завершився тримісячний курс підготовки операторів БПЛА. У жовтні 2021 року ЗСУ застосували Байрактар ТБ2 проти російських найманців на Донбасі та пошкодили гаубицю противника, яка обстрілювала позиції української армії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні