Категорія
Новини
Дата

Немає 100% ймовірності окупації Харкова Росією. Міністр оборони Рєзніков назвав Схід України найбільш ризикованим напрямком

Росія опрацьовує різні варіанти вторгнення в Україну, але наразі немає 100% ймовірності окупації Харкова, сказав в інтерв’ю LB.ua міністр оборони Олексій Резніков. За його словами, схід України – найбільш ризикований напрямок можливої агресії з боку РФ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Росія опрацьовує різні плани вторгнення у разі прийняття відповідного політичного рішення, вважає міністр оборони. «Якщо взяти теорію ймовірності, то це 100%. Такої 100% ймовірності не існує», сказав міністр, відповідаючи на запитання про можливу окупацію Харкова.
  • «Є ймовірність атаки з півдня, з моря і зі сходу. Скажу більше, з ОРДЛО теж існує ймовірність. Плани розробляються різні. Але я свідомо розумію, що такої вірогідності станом на сьогодні немає», – додав він.
  • Схід України залишається найбільш ризикованим напрямком з огляду на можливе посилення військової агресії з боку Росії, вважає Резніков.
  • За його словами, пряме вторгнення спричинить для Російської Федерації серйозну низку втрат: людських, економічних, політичних, з погляду міжнародного впливу.

Контекст

Президент Зеленський раніше заявляв, що РФ може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, нібито на підставі захисту російськомовного населення і це буде «початком великомасштабної війни». Пізніше на Банковій пояснили, що йшлося про «гіпотетичний сценарій» дій РФ у разі широкомасштабної агресії і запевнили, що здавати Харків ніхто не збирається.

На кордоні з Україною Росія розмістила близько 112 000 військових, повідомив минулого тижня Резніков. За його словами, з морською та авіаційною компонентою – це близько 130 000 осіб, що на 20 000 більше, ніж було у грудні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні