Категорія
Новини
Дата

В Україні розпочався спалах COVID-19. За останню добу зафіксовано 18 479 нових випадків зараження

В Україні розпочався новий спалах коронавірусної хвороби, заявив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко на брифінгу 20 січня. Найскладніша епідситуація – в Івано-Франківській області.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • В Україні тижнева кількість виявлених випадків зросла майже вдвічі. За останню добу зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків COVID-19 (за попередню добу – 12 815). Це свідчить про те, що розпочався спалах коронавірусної хвороби, сказав глава МОЗ.
  • Найбільш складна епідеміологічна ситуація спостерігається в Івано-Франківській області. Негативна тенденція – у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях.
  • МОЗ вже направило подання на розгляд державній комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про введення червоного рівня епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області.
  • За добу 19 січня у Києві зафіксували 1 409 нових випадків коронавірусу.
  • За даними МОЗ, штам «Омікрон» зафіксувано у Києві, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській та Херсонській областях.
  • Станом на 20 січня у «помаранчевій» зоні епіднебезпеки поширення коронавірусу перебувають сім областей, решта поки що у «жовтій», свідчать дані МОЗ.

Контекст

В Україні починається чергова хвиля захворюваності на COVID-19. У Національній академії наук України очікують стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Україна загалом слідує тенденціям країн Східної Європи з невеликою затримкою у часі. Найімовірніше, «Омікрон» заразить половину населення Європи, попереджають у ВООЗ.

Хвиля поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон» набирає обертів. Минулої доби у світі зараження виявили у більш ніж у 3,5 млн осіб, що є новим загальносвітовим рекордом, свідчать дані сервісу Worldometer.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні