Категорія
Новини
Дата

В Україні розпочався спалах COVID-19. За останню добу зафіксовано 18 479 нових випадків зараження

1 хв читання

В Україні розпочався новий спалах коронавірусної хвороби, заявив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко на брифінгу 20 січня. Найскладніша епідситуація – в Івано-Франківській області.

Ключові факти

  • В Україні тижнева кількість виявлених випадків зросла майже вдвічі. За останню добу зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків COVID-19 (за попередню добу – 12 815). Це свідчить про те, що розпочався спалах коронавірусної хвороби, сказав глава МОЗ.
  • Найбільш складна епідеміологічна ситуація спостерігається в Івано-Франківській області. Негативна тенденція – у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях.
  • МОЗ вже направило подання на розгляд державній комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про введення червоного рівня епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області.
  • За добу 19 січня у Києві зафіксували 1 409 нових випадків коронавірусу.
  • За даними МОЗ, штам «Омікрон» зафіксувано у Києві, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській та Херсонській областях.
  • Станом на 20 січня у «помаранчевій» зоні епіднебезпеки поширення коронавірусу перебувають сім областей, решта поки що у «жовтій», свідчать дані МОЗ.

Контекст

В Україні починається чергова хвиля захворюваності на COVID-19. У Національній академії наук України очікують стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Україна загалом слідує тенденціям країн Східної Європи з невеликою затримкою у часі. Найімовірніше, «Омікрон» заразить половину населення Європи, попереджають у ВООЗ.

Хвиля поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон» набирає обертів. Минулої доби у світі зараження виявили у більш ніж у 3,5 млн осіб, що є новим загальносвітовим рекордом, свідчать дані сервісу Worldometer.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні