В Україні створили мережу з-понад 1000 відділень банків, які працюватимуть навіть у блекаут /Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

В Україні створили мережу з-понад 1000 відділень банків, які працюватимуть навіть у блекаут

Анна Наконечна

Системно важливі банки створили спільну банківську мережу – Power Banking, яка працюватиме у критичних ситуаціях, зокрема, під час можливого блекауту. Понад 150 відділень ПриватБанку вже приєдналися до мережі. Мапа відділень мережі регулярно оновлюється, повідомили в НБУ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Це спільна мережа відділень банків по всій Україні, які будуть працювати та надавати клієнтам банківські послуги навіть у критичній ситуації під час блекауту. 
  • Відділення спільної мережі забезпечені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку, мають посилену інкасацію готівки та додатковий персонал. 
  • На сьогодні мережа Power Banking об’єднує всі 14 системно важливих банків, відділення яких стали основою цієї мережі, та залучає інших учасників банківського ринку. 
  • Вже понад 1000 відділень в усіх регіонах країни додатково оснащені для роботи під час блекауту (близько 80% із них – це відділення системно важливих банків). Наразі вже понад 150 чергових відділень ПриватБанку працюють у спільній банківській мережі, повідомили в найбільшому банку України. Їх кількість найближчим часом планують збільшити вдвічі.
  • У відділеннях мережі Power Banking запроваджено банкоматний національний роумінг. Його мета – надати українцям можливість у банкоматі будь-якого банку мережі зняти збільшену суму готівки, достатню для задоволення поточних потреб та формування певного запасу. 
  • Мапа відділень мережі регулярно оновлюється на окремій вебсторінці НБУ, де можна знайти детальнішу інформацію про мережу, перелік її відділень, банкоматний роумінг, поради та відповіді на поширені запитання.

Контекст

Раніше в інтервʼю Forbes голова НБУ Андрій Пишний повідомив, що Нацбанк веде перемовини з банками про створення національної мережі з близько 1000 відділень із резервними джерелами енергопостачання, яка буде доступна для використання всіма системно-важливими банками та працівниками НБУ.

Пишний зазначив, що однією з перших реакцій банківської системи на перебої з електропостачанням після російських атак було запровадження Ощадбанком та Приватом «національного роумінгу» карток. Це однакові тарифи для всіх карток, незалежно від того, чий ви клієнт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні