Категорія
Новини
Дата

В Україні зруйновано або пошкоджено 120 000 приватних і 20 000 багатоповерхових будинків

За попередніми підрахунками, внаслідок бойових дій в Україні пошкоджено або зруйновано близько 120 000 приватних домоволодінь та понад 20 000 багатоповерхових будинків. Про це заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час пленарної сесії Європейського комітету регіонів, пише Укрінформ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Якщо поглянути на житлові будинки в Україні, лише на приватні домоволодіння – у нас 120 000 пошкоджених або зруйнованих приватних будинків. Неймовірна цифра, яка постійно зростає. Що стосується багатоповерхових житлових будинків – понад 20 000. Так, не всі з них повністю зруйновані, але третина – повністю», – сказав Чернишов.
  • За його словами, станом на 13 червня загальні збитки прямих задокументованих руйнувань житлової та нежитлової нерухомості та іншої інфраструктури становлять понад $95 млрд.
  • Міністр зазначив, що Національна рада відновлення України розробляє національний план із відбудови, і частина цього плану буде представлена під час Міжнародної конференції з питань відновлення України в швейцарському Лугано 4–5 липня.

Контекст

Уряд спрямував 1,6 млрд грн на відновлення житла в регіонах, що постраждали від воєнних дій. Почався перший етап – оперативне відновлення, у ході якого відбудовують не сильно зруйновані будинки: в яких пошкоджені вікна, двері, дахи тощо. Повністю зруйновані будівлі поки що не відновлюють.

У зруйнованих війною Ірпені та Бородянці планується протягом пʼяти місяців побудувати два житлових комплекси по 50 000 кв. м кожен.

Україні потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Перші квартири переселенці мають отримати через три-чотири місяці, сказав в інтервʼю Forbes заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні