Категорія
Новини
Дата

В уряді хочуть запустити масову приватизацію з вересня. Шмигаль анонсував продаж елеваторів і хлібокомбінатів

З 1 вересня в Україні має масово стартувати приватизація, будуть оголошені аукціони на елеваторні потужності й комбінати хлібопродуктів. Про це заявив під час селекторної наради з керівниками областей прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Приватизація дасть можливість розширити виробництво для аграріїв, йдеться у повідомленні уряду. 
  • «У Міністерстві економіки повідомили, що на початку вересня, згідно з графіком, будуть оголошені аукціони на елеваторні потужності й комбінати хлібопродуктів. Оператори ринку, які бачать дефіцит потужностей, зможуть взяти участь у цих конкурсах», – заявив Шмигаль.
  • Запускаються також грантові програми, щоб мотивувати бізнес і людей максимально створювати робочі місця. Йдеться про малу приватизацію в селах і містечках.

Контекст

За підсумками 2020 року держава отримала від непрацюючих підприємств 51,3 млрд грн збитків, повідомила перша віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко у колонці для ЕП. Уряд вже передав до Фонду держмайна 420 підприємств: частину – на приватизацію, решту – на ліквідацію. З-поміж 3500 держпідприємств 1800 уже давно не працюють.

66 держпідприємств, згідно з проведеним урядом тріажем, передадуть до Фонду держмайна на приватизацію.

Наприкінці серпня уряд очікує оголошення аукціонів Фондом держмайна щодо елеваторів, спиртзаводів, промислових майданчиків. Зазначається, що на ці об’єкти є величезний попит.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні