Категорія
Новини
Дата

«Вакцинні» компанії втратили $10 млрд після слів Байдена про кінець пандемії коронавірусу

Компанії, що спеціалізуються на вакцинах, втратили понад $10 млрд капіталізації після заяви президента США Джо Байдена про кінець пандемії коронавірусу, пише Financial Times

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

- Падіння котирувань компаній Moderna, BioNTech і Novavax досягало 9%, а падіння Pfizer, портфель якої набагато ширший, склало 2%. 

- Індекс S&P 500 практично не змінився. Аналітики зазначають, що акції компаній, які спеціалізуються на вакцинах, виходять із моди в інвесторів на тлі зростаючої апатії до теми.

Контекст

Напередодні в інтервʼю телекомпанії CBS Байден заявив, що пандемія коронавірусу, незважаючи на складності, практично закінчилася. Його слова розкритикували низка експертів у галузі охорони здоровʼя, які попередили, що адміністрація Байдена зарано оголошує про перемогу. Джерела Politico у Білому домі кажуть, що ця заява Байдена не була запланована.

У липні адміністрація Байдена визнала COVID надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я, але з тих пір кілька високопоставлених чиновників знизили свою оцінку загрози. Минулого тижня Тедрос Аданом Гебрейесус, гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я, заявив, що кінець пандемії «незабаром».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні