Категорія
Новини
Дата

Вартість стартапів у портфелі українського фонду F1V сягнула $3,8 млрд. У 2023-му він проінвестував 15 нових компаній

Протягом 2023 року український інвестиційний фонд Flyer One Ventures вклався у 15 нових стартапів. Вартість портфеля зросла до $3,8 млрд. Про це Forbes повідомила пресслужба фонду.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • У 2023-му Flyer One Ventures проінвестував 26 стартапів, 15 із них – нові, інші 11 – дофінансовані компанії з портфеля фонду. Серед активів F1V – українські AiSDR, FintechFarm, Deskree, All Right, NewHomesMate, Mate academy та ін. 
  • Фонд співінвестував разом з американськими та британськими фондами Y Combinator, Techstars, Unpopular Ventures, 10X Capital, Forum Ventures, Hustle Fund, Web Summit Ventures, Seedcamp, Passion Capital, ff VC тощо.
  • Станом на кінець грудня 2023-го загальна вартість компаній у портфелі F1V становить приблизно $3,8 млрд. «Ця цифра вища за ВВП Сан-Марино, Андорри, Белізу та Республіки Кабо-Верде», – йдеться в повідомленні пресслужби F1V. 

Контекст

Flyer One Ventures – інвестиційний фонд, запущений у 2018-му. Керівний партнер – Віталій Лаптенок. З моменту заснування F1V інвестував $40 млн практично у 78 компаній, повідомляє пресслужба фонду. Також у F1V був успішний екзит – застосунок для редагування відео та фотографій Vochi, який придбав Pinterest. Крім того, фінтех-стартап Chipper Cash став єдинорогом.

У липні 2022-го F1V інвестував $550 000 у заснований білорусами додаток для озвучування текстів Peech. Додаток, що підтримує 60 мов і дозволяє перетворити будь-який текст на аудіокнигу, запущений восени 2021 року.

У листопаді 2023-го F1V був одним з інвесторів американського стартапу Scalestack, що автоматизовує роботу з даними завдяки ШІ. Тоді компанія залучила $1 млн у межах pre-seed раунду. 

У планах F1V на 2024-й – продовжувати інвестувати в стартапи у seed та pre-seed раундах в Європі та Сполучених Штатах. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні