Категорія
Новини
Дата

Український фонд Flyer One Ventures інвестував у ШІ-стартап Scalestack

Американський стартап Scalestack, що автоматизовує роботу з даними завдяки ШІ, залучив перший $1 млн у pre-seed раунді. Серед інвесторів – український Flyer One Ventures (F1V), повідомила Forbes пресслужба фонду.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Scalestack – американський стартап, що створює програмне забезпечення для оптимізації роботи з даними, завдяки ШІ. 
  • «Ніхто не повинен витрачати свій час на рутинну та нудну роботу», – каже співзасновник та CEO Scalestack Еліо Нарцісо. У січні 2021-го він заснував стартап разом зі співзасновником дизайн-студії The Design Project Алессандро Пріоні у Нью-Йорку, США. 
  • «Нарцісо чудово вміє продавати, налагоджувати відносини, керувати великими проєктами від нуля до одиниці й використовувати дані для розвитку бізнесу. Обидва фаундери добре доповнюють одне одного. Один прекрасний візіонер, стратег та продажник, інший – крутий в операційних питаннях», – каже інвестиційна директорка Flyer One Ventures Олена Мажуга про співзасновників Scalestack.
  • Клієнтів Scalestack – SaaS-компанії. Серед них – система керування базами даних MongoDB та сервіс для створення онлайн-форм та опитувань Typeform. 
  • У pre-seed раунді взяли участь американські Forum Ventures, Founders Network Fund та український F1V. Лід-інвестором виступив канадський Ripple Ventures. F1V не розкриває свою частку у раунді. Загальна сума залучених коштів Scalestack – $1 млн.

Контекст

Flyer One Ventures – інвестиційний фонд групи Genesis, запущений у 2018 році. Керівний партнер – виходець з Genesis Віталій Лаптенок. 

У липні 2022-го F1V інвестував $550 000 у заснований білорусами додаток для озвучування текстів Peech. Додаток, що підтримує 60 мов і дозволяє перетворити будь-який текст на аудіокнигу, запущений восени 2021 року.

На кінець листопада 2023-го у портфелі фонду – 36 інвестицій, свідчать дані на офіційному сайті F1V. Ключові інвестиції: AllRight – онлайн-школа англійської мови; Liki24.com – сервіс швидкої доставки ліків; VOCHI – білоруський мобільний відеоредактор.

Дисклеймер: Заголовок новини виправлено після публікації. Також додано коментар інвестиційної директорки Flyer One Ventures Олени Мажуги.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні