Категорія
Новини
Дата

Велика Британія може оштрафувати TikTok на $29 млн за нездатність захистити дані дітей

TikTok можуть оштрафувати у Великій Британії на £27 млн ($28,9 млн) після розслідування, яке показало, що програма для коротких відео, можливо, порушила закон країни про захист даних, не забезпечивши конфіденційність дітей, які використовують платформу, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Розслідування показало, що TikTok міг обробляти дані дітей до 13 років без належної згоди батьків і не міг надати належну інформацію своїм користувачам прозорим чином.
  • Управління комісара з інформації (ICO) випустило для TikTok та TikTok Information Technologies UK Ltd «повідомлення про наміри», йдеться у заяві регулятора.
  • «Компанії, що надають цифрові послуги, несуть юридичний обовʼязок впроваджувати ці засоби захисту, але, на нашу попередню думку, TikTok не відповідає цій вимогі», – заявив комісар з інформації Джон Едвардс.
  • Попередня оцінка ICO передбачає, що TikTok порушив закон Великої Британії про захист даних у період із травня 2018 року до липня 2020 року.
  • «Хоча ми поважаємо роль ICO у захисті конфіденційності у Великій Британії, ми не згодні з висловленими попередніми думками і маємо намір офіційно відреагувати на ICO у належний час», – заявив представник TikTok в електронному листі агентству Reuters.

Контекст

Минулого року WhatsApp була оштрафована на рекордні €225 млн за недотримання правил ЄС щодо даних у 2018 році.

У липні Комітет Сенату США з торгівлі проголосував за схвалення заходу, який підвищить вік дітей, яким надається спеціальний захист конфіденційності в Інтернеті, до 16 років та заборонить цільову рекламу для дітей такими компаніями, як TikTok та Snapchat, без згоди.

Нещодавно регулятор конфіденційності даних Ірландії вирішив накласти рекордний штраф у розмірі €405 млн ($402 млн) на соціальну мережу Instagram після розслідування щодо опрацювання даних дітей. Розслідування, яке розпочалося у 2020 році, стосувалося дітей-користувачів віком від 13 до 17 років, яким було дозволено керувати бізнес-акаунтами, що полегшувало публікацію номера телефону або адреси електронної пошти користувача.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні