Категорія
Новини
Дата

Велика Британія може оштрафувати TikTok на $29 млн за нездатність захистити дані дітей

1 хв читання

TikTok можуть оштрафувати у Великій Британії на £27 млн ($28,9 млн) після розслідування, яке показало, що програма для коротких відео, можливо, порушила закон країни про захист даних, не забезпечивши конфіденційність дітей, які використовують платформу, пише Reuters.

Ключові факти

  • Розслідування показало, що TikTok міг обробляти дані дітей до 13 років без належної згоди батьків і не міг надати належну інформацію своїм користувачам прозорим чином.
  • Управління комісара з інформації (ICO) випустило для TikTok та TikTok Information Technologies UK Ltd «повідомлення про наміри», йдеться у заяві регулятора.
  • «Компанії, що надають цифрові послуги, несуть юридичний обовʼязок впроваджувати ці засоби захисту, але, на нашу попередню думку, TikTok не відповідає цій вимогі», – заявив комісар з інформації Джон Едвардс.
  • Попередня оцінка ICO передбачає, що TikTok порушив закон Великої Британії про захист даних у період із травня 2018 року до липня 2020 року.
  • «Хоча ми поважаємо роль ICO у захисті конфіденційності у Великій Британії, ми не згодні з висловленими попередніми думками і маємо намір офіційно відреагувати на ICO у належний час», – заявив представник TikTok в електронному листі агентству Reuters.

Контекст

Минулого року WhatsApp була оштрафована на рекордні €225 млн за недотримання правил ЄС щодо даних у 2018 році.

У липні Комітет Сенату США з торгівлі проголосував за схвалення заходу, який підвищить вік дітей, яким надається спеціальний захист конфіденційності в Інтернеті, до 16 років та заборонить цільову рекламу для дітей такими компаніями, як TikTok та Snapchat, без згоди.

Нещодавно регулятор конфіденційності даних Ірландії вирішив накласти рекордний штраф у розмірі €405 млн ($402 млн) на соціальну мережу Instagram після розслідування щодо опрацювання даних дітей. Розслідування, яке розпочалося у 2020 році, стосувалося дітей-користувачів віком від 13 до 17 років, яким було дозволено керувати бізнес-акаунтами, що полегшувало публікацію номера телефону або адреси електронної пошти користувача.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні