Категорія
Новини
Дата

Велика Британія та США зберігають надію на дипломатичне вирішення кризи. Джонсон і Байден обговорили українське питання

Лідери США та Великої Британії заявили, що ще є надія на дипломатичне вирішення кризи, створеної Росією на кордоні України, але попереджають, що ситуація залишається крихкою. Про це йдеться у заяві премʼєр-міністра Британії Бориса Джонсона після телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, повідомляє «Європейська правда».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

 Ключові факти

  • Джонсон і Байден розповіли один одному про нещодавні дискусії зі світовими лідерами, погодившись, що вирішальне вікно для дипломатії та для Росії залишається, йдеться у заяві.
  • Будь-яке подальше вторгнення в Україну призведе до затяжної кризи для Росії та всього світу, наголосили лідери країн.
  • Британія та США вважають, що західні союзники повинні зберігати єдність перед загрозами з боку РФ, включаючи запровадження значного пакету санкцій у разі ескалації.
  • Лідери країн також підтвердили необхідність зменшення залежності Європи від російського газу.
  • Під час розмови лідери країн також обговорили зусилля щодо зміцнення східного флангу НАТО, зазначається у заяві Білого дому.

Контекст

10 лютого президент США закликав американців, які перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з РФ, після чого аналогічні заяви зробили Австралія, Велика Британія, Норвегія, Канада, Латвія, Естонія, Нідерланди, Чорногорія, Японія та Південна Корея. Росія може розпочати вторгнення в Україну «в будь-який момент», заявила в пʼятницю влада США на основі даних розвідки. Неофіційною датою називають 16 лютого.

14 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц прибув із візитом до Києва та запевнив президента Володимира Зеленського, що ескалація дорого коштуватиме Росії. Після цього Шольц вирушив до Москви для переговорів з президентом РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні