Категорія
Новини
Дата

Велика Британія відклала план «жорстких санкцій» проти РФ на тлі візиту глави МЗС до Москви – The Guardian

МЗС Великої Британії не встигло представити парламенту план «найжорсткіших санкцій» проти Росії перед візитом до країни глави міністерства Ліз Трасс. Вона вчора прибула до Москви, пише The Guardian.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Велика Британія готує санкції проти російських підприємців та енергокомпаній у разі вторгнення Росії до України. Серед заходів – заборона в'їзду в країну та заморожування активів. Очікувалося, що законопроєкт буде подано до британського парламенту до 10 лютого, однак цього не було зроблено.
  • Затримку подання до парламенту плану санкцій глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс підтвердила на зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим у Москві, пише видання.
  • Вона заявила, що зараз британський уряд розглядає нове законодавство щодо санкцій на випадок вторгнення Росії в Україну, після чого його представлять парламенту.

Контекст

Велика Британія разом із союзниками готує пакет жорстких санкцій, які будуть активовані «в ту саму мить, коли нога російського солдата перетне український кордон», сказав прем'єрміністр Великої Британії Борис Джонсон у Києві 1 лютого. Велика Британія розробляє санкції проти російських бізнесменів та енергетичних компаній.

У британському МЗС допускають конфіскацію майна російських олігархів у Лондоні, заявляла Ліз Трасс. Вона вважає, що бізнеселіта та підприємства, які «просувають інтереси російського режиму», не зможуть ховатися від санкцій. За оцінками експертів, у Лондоні росіяни, які мають зв'язки з Кремлем, придбали нерухомості на $2 млрд.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні