Категорія
Новини
Дата

Великий бізнес США хоче пом'якшення можливих санкцій проти Росії. Звернення надіслані до Білого дому та Конгресу, – Reuters

1 хв читання

Великий американський бізнес, який працює в Росії, просить адміністрацію Джо Байдена та Конгрес про відстрочку для виконання контрактів після можливого запровадження санкцій проти РФ, пише Reuters. Також компанії хочуть виключення деякої продукції із списку санкцій.

Ключові факти

  • Великий бізнес США попросив Білий дім і Конгрес не одразу запроваджувати санкції, які готуються на випадок вторгнення РФ до України, повідомляє агентство. Йдеться мінімум про три прохання – від «галузевої групи Chevron та General Electric», від Американського інституту нафти, а також від енергетичних компаній.
  • Великі енергетичні компанії закликають Конгрес обмежити масштаби та терміни санкцій, пише Reuters. Chevron та General Electric просять дати можливість виконати зобовʼязання, а також «подумати над виключенням деякої продукції із списку санкцій». Вони також заявляють про ризики конфіскації своїх активів у РФ.
  • Санкції мають бути максимально цілеспрямованими, щоб обмежити потенційні збитки конкурентоспроможності американських компаній, вважає Американський інститут нафти.
  • У Мінфіні США заявили, що готові «завдати серйозної шкоди російській економіці», водночас зводячи до мінімуму побічні ефекти.

Контекст

У США на початку січня представили новий пакет санкцій проти Росії у разі вторгнення до України. Документ передбачає низку заходів, зокрема, заборону на операції з російськими компаніями у низці ключових секторів, а також відключення РФ від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

Німеччина вимагає, щоб можливі санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну не торкалися енергетичного сектора, написав 26 січня Bloomberg.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні