Категорія
Новини
Дата

Великий бізнес США хоче пом'якшення можливих санкцій проти Росії. Звернення надіслані до Білого дому та Конгресу, – Reuters

Великий американський бізнес, який працює в Росії, просить адміністрацію Джо Байдена та Конгрес про відстрочку для виконання контрактів після можливого запровадження санкцій проти РФ, пише Reuters. Також компанії хочуть виключення деякої продукції із списку санкцій.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Великий бізнес США попросив Білий дім і Конгрес не одразу запроваджувати санкції, які готуються на випадок вторгнення РФ до України, повідомляє агентство. Йдеться мінімум про три прохання – від «галузевої групи Chevron та General Electric», від Американського інституту нафти, а також від енергетичних компаній.
  • Великі енергетичні компанії закликають Конгрес обмежити масштаби та терміни санкцій, пише Reuters. Chevron та General Electric просять дати можливість виконати зобовʼязання, а також «подумати над виключенням деякої продукції із списку санкцій». Вони також заявляють про ризики конфіскації своїх активів у РФ.
  • Санкції мають бути максимально цілеспрямованими, щоб обмежити потенційні збитки конкурентоспроможності американських компаній, вважає Американський інститут нафти.
  • У Мінфіні США заявили, що готові «завдати серйозної шкоди російській економіці», водночас зводячи до мінімуму побічні ефекти.

Контекст

У США на початку січня представили новий пакет санкцій проти Росії у разі вторгнення до України. Документ передбачає низку заходів, зокрема, заборону на операції з російськими компаніями у низці ключових секторів, а також відключення РФ від міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

Німеччина вимагає, щоб можливі санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну не торкалися енергетичного сектора, написав 26 січня Bloomberg.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні