Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія завершує роботу над пакетом санкцій проти Росії. Джерела у Польщі розкрили деталі

Єврокомісія цього тижня завершить роботу над пакетом «потужних» потенційних санкцій проти Російської Федерації, повідомило польське агентство PAP з посиланням на джерела у Брюсселі. Пакет нібито готується у тісній координації із США.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Йдеться про санкції проти фінансового й енергетичного сектору та олігархів, близьких до президента РФ Путіна, цитує агентство ЄП.
  • Досліджують також, яка продукція потрапить під заборону на експорт до Росії, якщо вона піде на нову агресію щодо України.
  • Пакет готують у консультаціях з окремими країнами-членами та у тісній координації із США. За словами джерела, днями делегація ЄС їздила до Вашингтону для узгодження деталей щодо санкцій. Відтак Євросоюз матиме напоготові фактично готові санкції і зможе швидко схвалити їх.

Контекст

Офіційно у Єврокомісії не повідомляли жодних деталей потенційних санкцій. ЄС не має єдності у питанні з приводу для запровадження санкцій проти Росії. Країни ЄС єдині лише в тому, що відповідь на атаку Росії має бути, писала Financial Times.

Велика Британія разом з союзниками готує пакет санкцій, які будуть активовані «тієї ж миті, коли нога російського солдата перетне український кордон», сказав прем’єр-міністр Борис Джонсон у Києві 1 лютого. Велика Британія розробляє санкції проти російських бізнесменів та енергетичних компаній у разі вторгнення Росії в Україну, написала 31 січня The Times.

У британському МЗС допускають конфіскацію майна російських олігархів у Лондоні, заявляла міністр Ліз Трасс. Вона вважає, що бізнес-еліта та підприємства, які «просувають інтереси російського режиму», не зможуть ховатися від санкцій. За оцінками експертів, у Лондоні росіяни, які мають звʼязки із Кремлем, придбали нерухомості на $2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні