Категорія
Новини
Дата

«Санкції проти Росії запрацюють, як тільки російські солдати переступлять кордон України». Що сказав Борис Джонсон у Києві

1 хв читання

Санкції проти Росії будуть запровадженні, як тільки російські військові перетнуть український кордон, заявив премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, усі санкції узгоджені зі США.

Ключові факти

  • Велика Британія разом з союзниками готує пакет санкцій, які будуть активовані «тієї ж миті, коли нога російського солдата перетне український кордон», сказав Джонсон.
  • За його словами, усі санкції узгодженні зі США. «Щодо позиції наших американських партнерів. Ми з ними вже погодили такий підхід: санкції почнуть працювати синхронно», – сказав Джонсон.
  • Це робиться «не для того, щоб показати ворожість до РФ, а щоб продемонструвати свою відданість захисту свободи, демократії та суверенітету України перед лицем агресії», додав він.
  • Джонсон наголосив, що 200 000 українських військових – дуже потужні, тому російські матері мають пам’ятати про життя своїх синів.

Ключова цитата

«Найкраще, що ми можемо зробити – донести до російських громадян можливість того, що відбудеться. Українці боротимуться, вони битимуться за свою країну. Українці будуть боротися до останньої краплі крові», – сказав Борис Джонсон.

Контекст

Велика Британія розробляє санкції проти російських бізнесменів та енергетичних компаній у разі вторгнення Росії в Україну, написала 31 січня The Times. Серед заходів – заборона вʼїзду в країну та замороження активів.

У британському МЗС допускають конфіскацію майна російських олігархів у Лондоні, заявила напередодні міністр Ліз Трасс. Вона вважає, що бізнес-еліта та підприємства, які «просувають інтереси російського режиму», не зможуть ховатися від санкцій. За оцінками експертів, у Лондоні росіяни, які мають звʼязки із Кремлем, придбали нерухомості на $2 млрд.

У Кремлі заявляють, що у такий спосіб уряд Британії «погрожує і своєму великому бізнесу». За словами прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, заява Трасс була «прямою погрозою атакувати бізнес» та підриває «інвестиційну привабливість і взагалі привабливість Великої Британії».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні