Категорія
Новини
Дата

Вересень став найгіршим місяцем для NFT з початку 2021 року. Що відбувається на крипторинку

Вересень виявився найгіршим місяцем для NFT з січня 2021 року, загальний обсяг продажів становив $300 млн. Про це Forbes розповіли в компанії Binance, коментуючи щоквартальний ринковий звіт від Binance Research за Q3 2023.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У перші три місяці кварталу середня ціна операції варіювалася в районі $38,17. Це на 95% менше у порівнянні зі серпнем 2021 року, коли середній показник перевищував $790. 
  • Як зазначається у коментарі Binance, середня кількість унікальних щоденних покупців NFT за останні три місяці помітно знизилася на 14,1% до 53 000 порівняно з даними попереднього кварталу. 
  • Водночас обсяг торгових операцій із NFT за третій квартал збільшився на 4,6%. Лідерами з транзакцій стали ігрові токени Gods Unchained, Axie Infinity, NBA Top Shot, NFL All Day та Mythical Beings.
  • Останні три місяці стали випробуванням для криптосвіту, зазначають аналітики Binance. Капіталізація ринку криптовалют скоротилася на 8,6% в порівнянні з попереднім періодом. При цьому, як зазначають аналітики, інституційний інтерес до криптоактивів зростає. BNB Chain, Ethereum і Polygon захоплюють лідируючі позиції в ігровому секторі, контролюючи приблизно 66% ринку, йдеться у коментарі.

Контекст

Ринок починає подавати сигнали початку «бичачого» циклу, вважає Кирило Хом’яков, генеральний менеджер Binance регіонів CEE та Центральної Азії. За його словами, позитивні зміни на крипторинку в основному повʼязані як із біткоїн-ETF в США, так і з геополітичною напругою.

Також багато інвесторів очікують, що схвалення біткоїн-ETF змінить ситуацію в період з кінця 2023 року до першої половини 2024 року. 

BlackRock, VanEck, WisdomTree, Fidelity, Bitwise та Invesco подали заявки на біткоїн-ETF, які знаходяться на розгляді.

«Ринок робить все можливе, щоб прискорити схвалення фізичного біткоїн-ETF, при цьому консенсус полягає в тому, що це відбудеться в найближчі три місяці, якщо не раніше», – зазначив Хомʼяков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні