Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада ратифікувала угоду про «відкрите небо» з ЄС

Верховна Рада ратифікувала угоду про спільний авіаційний простір з Європейським Союзом. Закон підтримали 311 народних депутатів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Прийняття закону дозволить завершити процес виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних аби угода набрала чинності.
  • Реалізація угоди відбуватиметься у два етапи, що передбачає поступове приведення положень законодавства України у відповідність до вимог і стандартів ЄС, повідомила заступниця міністра інфраструктури Анна Юрченко, представляючи законопроект №0144.
  • Угоду про «відкрите небо» повинні ратифікувати всі країни-члени ЄС.

Контекст

Україна та ЄС підписали угоду про єдиний авіаційний простір у жовтні 2021 року. «Відкрите небо» має урівняти у деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, та як наслідок – знизити ціни на авіаквитки.

Спрощення авіаперевезень буде проходити в два етапи. На першому етапі знімуть всі обмеження для українських перевізників на польоти між містами ЄС. На другому – дозволять іноземним авіаперевізникам здійснювати внутрішні рейси в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні