Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада ухвалила закон про добровільний військовий облік для жінок

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №6482 про добровільний порядок взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних, повідомив народний депутат фракції «Голос» Ярослав Железняк. Документ підтримали 297 народних депутатів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Закон передбачає, що жінки, які мають спеціальність із переліку Міноборони, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком беруться на військовий облік військовозобовʼязаних за їх бажанням.
  • При цьому жінки з медичною або фармацевтичною спеціальністю підлягають взяттю на військовий облік військовозобовʼязаних.

Контекст

6 вересня міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ, який відтерміновує строки взяття жінок на військовий облік до 1 жовтня 2023 року. В Міноборони пояснили, що цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але дозволить парламенту доопрацювати і внести зміни до законодавства, аби врегулювати це питання.

Наразі жодних обмежень для жінок щодо виїзду за кордон не існує. На сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку, зазначили в Міноборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні