Категорія
Новини
Дата

Міноборони відтермінувало на рік взяття жінок на військовий облік

Міністерство оборони України відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій та спеціальностей на військовий облік ще на рік – до 1 жовтня 2023 року, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, жодних заборон на виїзд жінкам за кордон із 1 жовтня немає.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 6 вересня міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ, який відтерміновує строки взяття жінок на військовий облік до 1 жовтня 2023 року.
  • Цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але дозволить профільному комітету Верховної Ради, а потім і парламенту в цілому доопрацювати і внести зміни до законодавства, аби врегулювати це питання, зазначила Маляр.

Контекст

Наразі у Верховній Раді на рівні профільного комітету доопрацьовується законопроєкт «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». За словами Маляр, свої пропозиції, які серед іншого передбачають, що взяття на військовий облік жінок носить виключно добровільний характер, Міноборони раніше направило до комітету.

На сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку, зазначили в Міноборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні