Категорія
Новини
Дата

Відсьогодні в Україні стартував процес вакцинації, – Шмигаль

В Україні сьогодні стартував процес вакцинації. В регіони країни вже направлено вакцину від коронавірусу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Першими отримають вакцину українські медики, які борються з коронавірусом.
  • Процес вакцинації відбуватиметься на добровільній основі та здійснюватиметься мобільними бригадами.
  • Вакцини відправлено в регіони сьогодні о 7:00, зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
  • Першим в Україні щеплення отримав лікар-реаніматолог із Черкас Євген Горенко. Він працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні. 

Важливі цифри

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на 24 лютого у світі виявили понад 112,2 млн випадків коронавірусу, з яких понад 2,487 млн летальних.

 За даними МОЗ, 24 лютого в Україні зафіксовано 5850 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в країні захворіло 1,32 млн осіб, померло 25 461 осіб.

Контекст

Вчора в Україну з Індії прибула перша партія вакцини. Вантажний літак доставив 500 000 доз Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Її виробляють за ліцензійними угодами британсько-шведської компанії AstraZeneca на потужностях Serum Institute (Індія) для індійського ринку. Влітку 2020 року AstraZeneca та Індійський інститут вакцин підписали угоду про виробництво вакцини, аби «допомогти країнам із низьким і середнім рівнем доходу». Перші дози індійської вакцини вже отримали Бутан, Мальдіви, Непал, Бангладеш і М'янма.

Загалом, у рамках програми COVAX Україна очікує отримати понад 100 000 доз вакцин від компанії Pfizer та 4 млн доз AstraZeneca. Також очікується близько 2 млн доз вакцин компанії Sinovac та 1,5 млн AstraZeneca – від Serum Institut і 15 млн доз від компанії Novavax. За словами Степанова, цього обсягу вакцин більше ніж достатньо для проведення повноцінної програми вакцинації впродовж поточного року.

Раніше уряд затвердив Дорожню карту на 2021–2022 роки, за якою упродовж двох років планується вакцинувати проти COVID-19 не менше 50% населення України. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні