Категорія
Новини
Дата

Новою власницею видавництва Bookchef стала дружина СЕО компанії

Новою власницею видавництва Bookchef стала дружина СЕО видавництва Олександра Кірпічова – Карина Кірпічова. Таким чином, Bookchef став сімейним бізнесом подружжя, повідомляють у видавництві.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Про вартість купівлі нова та колишній власники домовилися за результатами фінансових показників за 2023 рік. Її суму не розголошують.
  • Видавництво продовжить розвивати напрямки художньої літератури, нон-фікшену та дитячої літератури. «Раніше ми видавали переважно перекладну літературу, але цього року плануємо видати більше українських авторів, – каже генеральний директор видавництва Bookchef Олександр Кірпічов. – Плануємо розширити спектр наших видань, виходячи в сегменти, в яких раніше майже не видавали – манга, комікси». 

Хто такі Кірпічови?

Олександр Кірпічов у 2002–2007 роках працював у «АЛЛО», пройшовши шлях від продавця до директора з продажу всієї мережі (на той момент у мережі було 300+ магазинів). Потім займав керівні посади у Kyivstar, Comfy. З 2015 року – у книжковому бізнесі, з моменту створення Bookchef є його генеральним директором.

Карина Кірпічова займалася маркетингом та продажами у мережі «АЛЛО» в 2002–2007 роках. Працювала майже 12 років у компанії «Юг Контракт», де відповідала за весь маркетинг мережі F5 та маркетинг напрямку мобільних телефонів. З 2019 року – директор з продажів виробника смартфонів та техніки OPPO в Україні (який входить до п'ятірки світових виробників).

Контекст 

Минулого тижня Bookchef повідомляв, що сім’я СЕО видавництва Кірпічова купує компанію, а діалог про її купівлю Кірпічови розпочали ще до початку повномасштабної війни. За підсумками 2021 року, їм не вдалось домовитись із власником компанії Андрієм Плєховим про ціну. Причина – зростання доходів, пов’язане з дією програми «єПідтримки» – так званої «ковідної тисячі». Зі збільшенням доходу виросла і оцінка вартості компанії.

У квітні 2022 року Кірпічови продовжили діалог із тодішнім власником, але на той час їм було важко прийняти рішення про купівлю через невизначені перспективи компанії на тлі війни. За результатами фінансових показників угоду вдалось закрити у 2023-му, коли ринок стабілізувався, повідомляють у Bookchef.

29 грудня вийшло дослідження видання «Сенсор» та OSINT-спільноти Molfar із заголовком «Як російські видавці досі заробляють гроші в Україні». У ньому автори, зокрема, звинувачують видавництво BookChef у звʼязках із Росією та російським гігантом книговидання – «Ексмо–АСТ». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні