Категорія
Новини
Дата

Книги Олександра Михеда і Пітера Померанцева увійшли до списку найочікуваніших книжок 2024-го від Financial Times

Видання Financial Times включило до списку найочікуваніших новинок 2024 року художню книгу «Позивний для Йова» Олександра Михеда та нон-фікшн про пропаганду «Як виграти інформаційну війну» Пітера Померанцева.

Олександр Михед підписує книгу «Позивний для Йова» /Facebook Олександра Михеда

До списку найочікуваніших книжок 2024 року від Financial Times увійшла The Language of War Олександра Михеда. Це міжнародне видання його книжки «Позивний для Йова», що вийшла в Україні в червні 2023-го Фото Facebook Олександра Михеда

Ключові факти

  • Британське видання Financial Times опублікувало список найбільш очікуваних книжок 2024 року – What to read in 2024. До нього увійшли дві книги авторів українського походження: «Мова війни» (The Language of War) Олександра Михеда та «Як виграти інформаційну війну» (How to Win an Information War: The Propagandist Who Outwitted Hitler) Пітера Померанцева.
  • The Language of War – міжнародне видання книжки Михеда «Позивний для Йова», що вийшла в Україні в червні 2023-го. У ній Михед розповідає про події повномасштабного вторгнення РФ в Україну з погляду письменника, який став військовослужбовцем. Це книга про те, «що відбувається, коли твій світ змінюється за одну ніч і коли твій єдиний вибір – битися, хоча ти ніколи не тримав у руках зброї», йдеться в анотації. У Великій Британії книга вийде у червні 2024 року.
  • Робота Померанцева «Як виграти інформаційну війну» розповідає про британського журналіста Деніса Сефтона Делмера, який під час Другої світової війни керував урядовою антигітлерівською інформаційною кампанією. Книга буде видана в березні 2024-го.
  • До списку увійшло 56 нон-фікшн і 17 художніх видань. До переліку також потрапила книга британського історика російського походження Сергія Радченка про спроби Кремля вибороти світове політичне лідерство під час холодної війни.
«Як виграти інформаційну війну» (How to Win an Information War: The Propagandist Who Outwitted Hitler) Пітера Померанцева.

«Як виграти інформаційну війну» (How to Win an Information War: The Propagandist Who Outwitted Hitler) Пітера Померанцева.

«Позивний для Йова» Олександра Михеда

«Позивний для Йова» Олександра Михеда

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Олександр Михед – український письменник і куратор мистецьких проєктів, артдиректор видавництва ArtHuss. Його збірка оповідань «Понтиїзм» та психотрилер «Астра» входили до лонглистів премії «Книга року ВВС» 2014-го і 2015 років.

Права на міжнародне видання книги «Позивний для Йова» у жовтні 2023-го придбав підрозділ Allan Lane одного з провідних британських видавництв Penguin Books. У грудні 2023-го із «Позивним» Михед отримав премію ім. Юрія Шевельова за найкращу українську книжку есеїстики.

Пітер Померанцев – британський журналіст і письменник українського походження, який спеціалізується на вивченні зв’язків між пропагандою, культурою та суспільством. Видання Financial Times називає Померанцева «одним із провідних світових експертів з дезінформації». Його попередні роботи «Нічого правдивого й усе можливе. Сходження до сучасної Росії» (2014) та «Це не пропаганда. Подорож на війну проти реальності» (2019) були видані в Україні.

У березні 2022-го Померанцев став співзасновником проєкту з документування російських воєнних злочинів The Reckoning Project («Свідчить Україна»).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні