Ірландський виробник віскі Jameson повернувся на ринок Росії /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ірландський виробник віскі Jameson повернувся на ринок Росії

1 хв читання

Getty Images

Компанія Pernod Ricard – власник найбільшого в Ірландії бренду віскі Jameson – відновила постачання продукції на російський ринок. Компанія припинила постачання до РФ у березні минулого року після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, пише Independent.ie

Ключові факти

  • Різні продукти Jameson доступні на популярному російському алкогольному сайті з магазинами у Москві, повідомила минулого тижня Sunday Independent. 
  • Коментуючи появу віскі Jameson у РФ, прессекретар Pernod Ricard заявила, що компанія від «початку війни» ставила у пріоритет «захист місцевих співробітників як в Україні, так і в Росії». 
  • Вона пояснила, що коли запас товарів закінчився, було ухвалено рішення продовжити постачати продукцію в РФ «на рівні, що дозволяє забезпечити добробут місцевої команди та життєздатність дистрибутивної дочірньої компанії Pernod Ricard».

Контекст

Jameson виробляється компанією Irish Distillers, що належить Pernod Ricard, яка також виробляє інші відомі бренди віскі, зокрема Powers і Redbreast.

За даними Ірландської асоціації віскі, до війни в Україні Росія була другим за величиною експортним ринком віскі в Ірландії після США. У 2020 році до РФ продано 534 000 ящиків віскі. 

У листопаді минулого року Мінпромторг РФ включив алкоголь до переліку товарів, які можна ввозити у РФ без дозволу виробників і правовласників за схемою «сірого» імпорту. До списку потрапили такі алкогольні бренди, як Jеgermeister, Jameson, Jim Beam, Johnnie Walker, Absolut, Aperol, White Horse, Wiliam Lawsons, Hennessy, Moet, Bacardi, Baileys, Capitan Morgan.

Раніше видання «КоммерсантЪ» писало, що на російському ринку віскі, який постраждав від скорочення імпорту на 50% у 2022-му, зростають частки місцевих виробників. У перші місяці 2023 року найбільші обсяги напою випустили Beluga Group, Stellar Group і Ladoga, а виробник віскі Bellʼs Diageo, що пішов з Росії, очікувано різко скоротив розлив. Конкуренція на ринку лише зростатиме, і склад найбільших гравців ще може змінитися.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні