Володимир Зеленський /пресслужба Президента України
Категорія
Новини
Дата

Виробництву дефіцитних порохів буде приділено особливу увагу в 2024 році – Зеленський

Володимир Зеленський Фото пресслужба Президента України

Україна у 2023 році втричі збільшила виробництво зброї й техніки порівняно з минулим роком, у 2024-му окрема увага приділятиметься виготовленню вибухових речовин та порохів. Про це сказав президент Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками та працівниками державних і приватних компаній оборонно-промислового комплексу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Як зауважив президент, цьогоріч завдяки компаніям українського ОПК вдалося втричі збільшити виробництво зброї й техніки порівняно з минулим роком. Також, за його словами, є надзвичайно вагоме зростання виробництва боєприпасів, зокрема для артилерії. 
  • Зеленський зазначив, що системно розгортається виготовлення боєприпасів для вітчизняних дронів, збільшилися кількісні та якісні показники виробництва ракет. 
  • У наступному році окрему увагу приділятимуть виготовленню вибухових речовин та порохів, яких у світі дефіцит. Інвестиції в цій сфері особливо потрібні, і вони зростатимуть, сказав президент.
  • За словами Зеленського, в оборонному комплексі постійно зростає частка приватних компаній. І вже чотири з пʼяти компаній ОПК – це недержавні підприємства.

Ключова цитата

«Ми маємо нарощувати використання однієї з головних сил людської натури – сили підприємництва. Без цього розвиватися швидко просто неможливо. Буде правильно, щоб державні компанії нарівні конкурували з приватними підприємствами заради якості та швидкості нашого українського виробництва. Ми всі – в одній команді. Нам усім потрібно однакове – перемога», – наголосив президент.

Контекст

Бюджет закупівель озброєння українського виробництва цього року близько $1 млрд. За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишина, наступного року він буде втричі більшим.

У жовтні німецький оборонний концерн Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство. Rheinmetall планує виробляти військову техніку в Україні.

Також Україна створює Альянс оборонних індустрій для залучення світових виробників зброї та розробляє спеціальний економічний режим оборонно-промислового комплексу, щоб реалізувати потенціал кожної іноземної компанії.

У 2024 році уряд виділить 48 млрд грн на виготовлення зброї та боєприпасів і ще 48 млрд грн – на фінансування «Армії дронів», заявляв премʼєр Денис Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні