потяг «Інтерсіті» /прес-служба Укрзалізниці
Категорія
Новини
Дата

До кінця року «Укрзалізниця» очікує отримати близько 15 млрд грн збитку від пасажирських перевезень – голова УЗ

потяг «Інтерсіті» Фото прес-служба Укрзалізниці

Пасажирські перевезення в цілому приносять «Укрзалізниці» збитки, але міжнародні рейси та окремі внутрішні – чи не вперше за багато років маржинально прибуткові, повідомив в інтерв’ю Forbes голова компанії Євген Лященко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Однак наразі частина потягів – маржинально прибуткові для компанії, зазначив він. Зокрема, йдеться про міжнародні рейси та швидкісні потяги «Інтерсіті» на частині внутрішніх рейсів. «Чи не вперше за багато років рівень дохідності «УЗ» збільшують пасажирські перевезення», – зазначив голова компанії. 
  • Потяги до польських міст – найпопулярнішого міжнародного напряму УЗ – за дев’ять місяців 2023 року принесли компанії близько 800 млн грн прибутку, повідомив він. 
  • «Зараз працюємо над ефективністю прокладання маршрутів і витратами на їхнє обслуговування», – додав Лященко.

Контекст 

З середини жовтня «УЗ» запускає новий міжнародний потяг зі Львова до Варшави. Потяг курсуватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині. Між двома містами почнуть курсувати поїзди вперше за 18 років.

Згідно з попередніми розрахунками, нове сполучення щодня зможе забезпечити перевезення майже 500 пасажирів в обох напрямках. 

Проєкт реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

УЗ платитиме SKPL за послуги перевезення пасажирів на рухомому складі компанії. Водночас українська залізнична компанія отримуватиме кошти від продажу квитків, розповідав Лященко у вересневому інтерв’ю. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні