Категорія
Новини
Дата

Власник IKEA домовився про продаж 14 ТЦ у Росії «дочці» Газпромбанку

Швецька компанія Ingka, яка володіє 14 ТЦ «Мега» у РФ та ритейлером IKEA, досягла угоди про продаж свого російського портфеля торгових центрів дочірній компанії групи Газпромбанку, йдеться у заяві компанії. Співробітники Ingka Centres у Росії будуть найняті новим власником.

Ключові факти

  • Після продажу торгових центрів Ingka Centres не веде операційну діяльність у Росії.
  • «Продаж всього російського портфеля торгових центрів потребував часу, оскільки це делікатний, дуже складний та конфіденційний процес», – повідомили у компанії.
  • У Ingka Centres додали, що затримки повʼязані з «масштабом портфеля, операційною складністю, нормативно-правовою базою та важливістю торгових центрів «Мега».
  • Ingka Centres вів бізнес у Росії понад 20 років.

Контекст

Навесні 2022 року Inter IKEA Group та Ingka Group оголосили про припинення діяльності IKEA в Росії та Білорусі через війну в Україні, а також через перебої в ланцюжках поставок по всьому світу. Усі магазини IKEA у Росії (всього 17 магазинів) закрилися влітку 2022 року.

Ingka є найбільшим власником торгової нерухомості в Росії, який володіє 14 ТЦ «Мега», а також рітейлером IKEA. У 2022 році дохід Ingka Centres у РФ від здачі в оренду площ у «Мега» (у Москві, Підмосковʼї, Ленінградській області та інших регіонах) впав на 19% у річному обчисленні, до $285 млн.

Ingka Group також володіє виробником та продавцем товарів для дому IKEA. Після початку вторгнення РФ в Україну IKEA призупинила роботу магазинів у Росії, а потім продала дві місцеві фабрики лісопереробній компанії «Лузалес», а третє підприємство – виробнику матеріалів для інтерʼєру та меблів Slotex.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні