Категорія
Новини
Дата

Власник IKEA продає 14 ТЦ у Росії. Їх може придбати структура Газпромбанку

1 хв читання

Швецька компанія Ingka, яка володіє 14 ТЦ «Мега» у РФ та ритейлером IKEA, може продати свої торгові центри структурі Газпромбанку, який вже має обʼєкти комерційної нерухомості, пише «Коммерсантъ». Вартість активів оцінюється у $2,85 млрд.

Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Оформлюйте передзамовлення та будьте першими, хто отримає два журнали за ціною одного! 

Ключові факти

  • За словами джерел, сторони вже могли досягти певних домовленостей щодо ТЦ загальною площею 2,3 млн кв. м. У Ingka Centres повідомили, що компанія розглядає різні варіанти для торгових центрів «Мега» в Росії, і це «комплексний процес, що потребує часу». 
  • Співрозмовники на ринку нерухомості повідомили, що на мережу торгових центрів «Мега» претендує структура Газпромбанку, але поки невідомо, яка саме.
  • Зокрема, у лютому 2022 року «ГПБ Розвиток активів» викупило бізнес-центр «Бульварне кільце» площею 8200 кв. м у центрі Москви. Компанії «Газпромбанк-Інвест» належить ТЦ «Місто Косіно» в Москві, а також бізнес-центр Mezon Plaza в Санкт-Петербурзі.

Контекст

Ingka є найбільшим власником торгової нерухомості в Росії, який володіє 14 ТЦ «Мега», а також рітейлером IKEA. У 2022 році дохід Ingka Centres у РФ від здачі в оренду площ у «Мега» (у Москві, Підмосковʼї, Ленінградській області та інших регіонах) впав на 19% у річному обчисленні, до $285 млн.

Ingka Group також володіє виробником та продавцем товарів для дому IKEA. Після початку вторгнення РФ в Україну IKEA призупинила роботу магазинів у Росії, а потім продала дві місцеві фабрики лісопереробній компанії «Лузалес», а третє підприємство – виробнику матеріалів для інтерʼєру та меблів Slotex.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд