Категорія
Новини
Дата

Власник IKEA продає 14 ТЦ у Росії. Їх може придбати структура Газпромбанку

Швецька компанія Ingka, яка володіє 14 ТЦ «Мега» у РФ та ритейлером IKEA, може продати свої торгові центри структурі Газпромбанку, який вже має обʼєкти комерційної нерухомості, пише «Коммерсантъ». Вартість активів оцінюється у $2,85 млрд.

Ключові факти

  • За словами джерел, сторони вже могли досягти певних домовленостей щодо ТЦ загальною площею 2,3 млн кв. м. У Ingka Centres повідомили, що компанія розглядає різні варіанти для торгових центрів «Мега» в Росії, і це «комплексний процес, що потребує часу». 
  • Співрозмовники на ринку нерухомості повідомили, що на мережу торгових центрів «Мега» претендує структура Газпромбанку, але поки невідомо, яка саме.
  • Зокрема, у лютому 2022 року «ГПБ Розвиток активів» викупило бізнес-центр «Бульварне кільце» площею 8200 кв. м у центрі Москви. Компанії «Газпромбанк-Інвест» належить ТЦ «Місто Косіно» в Москві, а також бізнес-центр Mezon Plaza в Санкт-Петербурзі.

Контекст

Ingka є найбільшим власником торгової нерухомості в Росії, який володіє 14 ТЦ «Мега», а також рітейлером IKEA. У 2022 році дохід Ingka Centres у РФ від здачі в оренду площ у «Мега» (у Москві, Підмосковʼї, Ленінградській області та інших регіонах) впав на 19% у річному обчисленні, до $285 млн.

Ingka Group також володіє виробником та продавцем товарів для дому IKEA. Після початку вторгнення РФ в Україну IKEA призупинила роботу магазинів у Росії, а потім продала дві місцеві фабрики лісопереробній компанії «Лузалес», а третє підприємство – виробнику матеріалів для інтерʼєру та меблів Slotex.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні