Категорія
Новини
Дата

Власник «Київстару» отримав дозвіл США на продаж російського бізнесу

Нідерландський холдинг Veon (власник «Київстару») отримав дозвіл від санкційного підрозділу Міністерства фінансів США на продаж свого російського активу – мобільного оператора «ВимпелКом», йдеться у звіті компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із документом, Управління з контролю за іноземними активами США (OFAC) 15 квітня видало ліцензію, що дозволяє американським особам брати участь у всіх угодах, які зазвичай виникають і необхідні для продажу «ВимпелКому» (бренд Beeline).
  • Окрім ліцензії OFAC, холдинг також має необхідні дозволи від Великої Британії та Бермудських островів для продажу «ВимпелКому». 
  • Водночас у Veon зазначили, що не вважають за потрібне отримувати дозвіл від ЄС для продажу активів.

Контекст

Компанія Veon була заснована в Москві у 1992 році як «ВимпелКом» (бренд «Білайн»), один із перших операторів стільникового звʼязку в країні, і на сьогодні є голландською телекомунікаційною компанією, яка обслуговує понад 220 млн клієнтів у восьми країнах. 25% Veon належить Letterone Holdings Михайла Фрідмана та Петра Авена. В Україні група представлена мобільним оператором «Київстар».

На початку серпня стало відомо, що Veon може заморозити розвиток мережі в РФ через санкції, а за її межами веде переговори про продаж вишок.

За оцінкою Veon, за підсумками другого кварталу 2022 року, на Росію припадало більше половини доходу холдингу – понад $1 млрд.

На початку листопада стало відомо, що Veon вирішив продати свій російський бізнес – мобільний оператор «ВимпелКом» (бренд Beeline), йшлося у повідомленні компанії. Veon розглядала можливість передачі управління російським бізнесом топменеджменту, писав «Коммерсантъ». Вже наприкінці місяця топменеджери російського телеком-оператора «ВимпелКом» (бренд «Білайн») підписали угоду про викуп 100% компанії у Veon.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні