Категорія
Новини
Дата

Власник «Київстару» може заморозити розвиток мережі в Росії, а в Україні розпродає вишки – Bloomberg

Телекомунікаційний гігант Veon може заморозити розвиток мережі в Росії через санкції, а за її межами веде переговори про продаж вишок, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Veon, яка володіє телекомунікаційною компанією «ВимпелКом» (бренд «Білайн») у Росії, можливо, доведеться призупинити розгортання своєї мережі в країні, якщо санкції через війну в Україні продовжать блокувати імпорт обладнання, зазначає агентство.
  • «Немає жодних сумнівів у тому, що розгортання сповільниться і може зайти в глухий кут», – сказав головний виконавчий директор Veon Каан Терзіоглу.
  • Минулого тижня телекомунікаційний оператор повідомив, що виторг у другому кварталі зріс на 5,6%, порівнюючи з попереднім роком, до $2,01 млрд, і майже половина грошей припадає на операції в Росії. 
  • За словами Терзіоглу, Veon веде переговори з потенційними покупцями щодо продажу додаткових вишок у Пакистані, Бангладеш, Казахстані, Узбекистані та Україні.
  • Минулого року компанія продала понад 15 000 вишок у Росії приблизно за $970 млн, нині має ще близько 30 000 вишок для продажу.

Контекст

Veon була заснована в Москві у 1992 році як «ВимпелКом» (бренд «Білайн»), один із перших операторів стільникового звʼязку в країні, і на сьогодні є голландською телекомунікаційною компанією, яка обслуговує понад 220 млн клієнтів у восьми країнах. В Україні група представлена мобільним оператором «Київстар».

«Київстар», що мав 26 млн користувачів на початку року, втратив понад 1 млн абонентів від початку повномасштабної війни, повідомив Forbes президент «Київстару» Олександр Комаров. Група Veon у першому кварталі зафіксувала знецінення бізнесу в Україні на $20 млн, попри «високі показники ефективності», у Росії – на $449 млн.

LetterOne Investment Holdings (входить до «Альфа-Груп»), заснована російським бізнесменом Михайлом Фрідманом, володіє 47,9% акцій Veon. Після того, як Михайло Фрідман потрапив під санкції ЄС та Великої Британії, він вийшов із рад директорів Veon та LetterOne.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні