Категорія
Новини
Дата

Leroy Merlin закрила дві третини магазинів в Україні і може піти з ринку – NV Бізнес

Французька мережа Leroy Merlin після російського вторгнення закрила чотири із шести своїх супермаркетів в Україні – на Кільцевій дорозі, Броварському проспекті, в ТРЦ Retroville та в Одесі в ТЦ «Рівьєра», пише NV Бізнес. Працюють лише магазини по вул. Полярній та Саперно-Слобідській у Києві.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із матеріалом, мережа може повністю піти з України, як це у свій час сталося з німецькими конкурентами OBI та Praktiker, вважають учасники ринку. 
  • Leroy Merlin програла конкуренцію «Епіцентру» та не змогла побудувати великий бізнес в Україні, а центральний офіс зацікавлений у розвитку на більш прибутковому російському ринку та не зважає на вторгнення РФ.
  • Leroy Merlin відмовилася відновлювати зруйнований через російський обстріл магазин у ТРЦ Retroville, кажуть джерела, замість нього там з‘явиться DIY-супермаркет «Олді». Відкриття магазину заплановано на травень, розповіла CEO ТЦ Рената Якубчінієне.
  • Закриті магазини Leroy Merlin знаходилися у приміщеннях інших власників, ті супермаркети, які продовжують роботу, були продані Leroy Merlin і зараз знаходяться у їхній власності. Директор мережі будівельних магазинів, який попросив не називати його імені, вважає, що кращі часи Leroy Merlin пройшли – супермаркети можуть продавати залишки й у перспективі піти з українського ринку.

Контекст

У березні минулого року керівництво російського офісу Leroy Merlin повідомило партнерам, що не планує закривати бізнес в РФ і навпаки розширює асортимент та збільшує кількість партнерів. Усі заклики українського офісу вийти з Росії – ігнорувались, згодом український підрозділ взагалі відрізали від усіх корпоративних засобів зв‘язку.

В Росії у Leroy Merlin є 112 магазинів, які приносять 18% продажів усієї групи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні