Категорія
Новини
Дата

Власник Reebok купує британський люксовий бренд Ted Baker за $250 млн

Американська Authentic Brands Group, що володіє Reebok та Juicy Couture, купує британський люксовий бренд Ted Baker Plc за £211 млн ($254 млн), пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ted Baker зазначила, що рада директорів компанії прийняла одностайне рішення рекомендувати угоду акціонерам. 
  • Акціонери Ted Baker отримають по 110 пенсів за акцію компанії, що на 18% більше за ціни на закриття торгів у понеділок, повідомила Authentic Brands.
  • Authentic Brands після закриття угоди планує розділити бізнес Ted Baker та створити окремий холдинг інтелектуальної власності під управлінням Authentic Brands та одну або кілька компаній, що управлятимуть операціями бренду, включаючи магазини, онлайн-майданчики та склади.
  • Котирування акцій Ted Baker підскочили на 16% на торгах у Лондоні у вівторок.

Контекст

Угода між Ted Baker та Authentic Brands ставить крапку у спекуляціях навколо майбутнього британської компанії, яка була змушена виставити бізнес на продаж на початку цього року через проблеми, спричинені пандемією COVID-19, інфляцією та зниженням споживчого попиту. Ted Baker відхилила кілька пропозицій щодо купівлі від інвесткомпанії Sycamore Partners.

Ted Baker потрапила у скандал у 2019 році, коли її засновник Рей Келвін пішов з компанії через звинувачення в неприйнятних обіймах та іншій поведінці на робочому місці. Келвін заперечував будь-які звинувачення. Під керівництвом головного виконавчого директора Рейчел Осборн акції Ted Baker втратили понад 90% своєї вартості за останні чотири роки. 

Келвін досі володіє понад 10% компанії. Двома найбільшими акціонерами є Toscafund Asset Management і Schroders Plc.

Authentic Brands вже скупив понад 30 брендів, в тому числі збанкрутілі активи – Brooks Brothers, Aeropostale, Forever 21, Barneys New York. Також компанія придбала колекцію брендів від PVH Corp., зокрема Izod і Van Heusen.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні