Категорія
Новини
Дата

«Vodafone Україна» придбала інтернет-провайдера «Фрінет»

Група компаній «Vodafone Україна» завершила придбання компанії «Фрінет», яка надає послуги фіксованого доступу до мережі інтернет під брендом «О3». Про це йдеться у пресрелізі компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Покупка компанії є частиною стратегії «Vodafone Україна» з розвитку конвергентних послуг і тарифів, йдеться у повідомленні пресслужби.
  • «Фіксований бізнес «Vodafone Україна» має розвиватися, щоб обслуговувати більше абонентів, надаючи їм послуги високошвидкісного інтернету, зокрема на базі сучасної технології GPON (гігабітної оптичної мережі)», – прокоментувала закриття угоди гендиректорка Vodafone Україна Ольга Устинова.
  • Ціну та умови угоди в компанії не розголошують.

Контекст

У травні цього року Антимонопольний комітет дозволив «Vodafone Україна» придбати частку в ТОВ «Фрінет», заявляв АМКУ. Тож після угоди сукупні частки учасників концентрації на регіональних ринках не перевищуватимуть 15–21%.

Під час розгляду заяви було встановлено, що ці ринки є висококонкурентними. Основними конкурентами «ВФ Україна» є компанії Ukrtelecom, Vega, Kyivstar, Fregat, Lanet, Triolan, Homenet, Goodnet, Prosto, IT-Invest, Darkwood, RedLine та ін.

АМКУ вважає, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України.

ТОВ «Фрінет» – національний оператор широкосмугового доступу до інтернету, що надає послуги під торговою маркою «О3» у Києві та Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Київській, Рівненській, Хмельницькій, Чернігівській областях. 

Компанія заснована та працює на ринку, починаючи з 2008 року, будує свої мережі за технологією FTTx та GPON з використанням 10 та 40 гігабітних оптоволоконних магістралей і сучасного керованого устаткування від провідних компаній-виробників. Це дає змогу надавати кожному абоненту канал доступу в інтернет зі швидкістю до 1 Гбіт/с. Абонентська база компанії перевищує 163 000 абонентів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні