Категорія
Новини
Дата

Води України та Росії в Чорному та Азовському морях віднесли до зон військових ризиків. Чим це загрожує судновласникам

Українські та російські води в Чорному та Азовському морях включені до списку Listed Areas Лондонського об'єднаного військового комітету зі страхування морських військових ризиків, повідомив «Інтерфакс». До цього списку входять зони вод воєнних ризиків, тероризму та піратства.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Інформація про внесення змін та появу відповідного циркуляру (Joint Committee Circular) опублікована на сайті страхової асоціації Lloyds Market Association з посиланням на главу морського та авіаційного відділу LMA Ніла Робертса.
  • Перебування в списку Listed Areas може тривати роками, каже співрозмовник на страховому ринку. Це вимагатиме коригування у виконанні договорів страхового захисту за полісами морського страхування.
  • У разі заходу в такі води потрібно буде узгоджувати зі страховиками окремі умови за договорами. Якщо страховик визнає ризики високими, то може призначити додаткову плату за кожен захід у ці води, при цьому плата може досягати 1% вартості судна – це десятки тисяч доларів США, пояснив співрозмовник.

Контекст

20 січня Міноборони Росії повідомило про початок серії маневрів Військово-Морського флоту за участю понад 140 кораблів і суден та понад 10 000 військових.

10 лютого Росія під приводом навчань перекрила для судноплавства практично весь південь Азовського моря та північно-західну частину Чорного моря. Згодом Управління навігації та океанографії Міноборони РФ повідомило про скасування перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки.

Україна визначила новий морський коридор для безпечного заходу торгових суден до українських портів з огляду на військові навчання флоту Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні