Категорія
Новини
Дата

Україна знайшла обхідний коридор для суден через російські військові навчання у Чорному морі

Україна визначила новий морський коридор для безпечного заходу торгових суден в українські порти з огляду на військові навчання флоту Росії. Глибина підтверджена на рівні 15–22,5 метра, повідомляє Міністерство інфраструктури.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Спеціальні судна ДУ «Держгідрографія» провели 450 кілометрів лінійної зйомки структури дна у районі Дністровської банки, повідомляє Мінінфраструктури.
  • Дослідження підтвердили безпечність для судноплавства морського коридору між західною межею району військових навчань РФ та Дністровською банкою.
  • Глибина підтверджена на рівні 15–22,5 метра, за минулу добу зафіксовано безперебійний трафік торгових суден.
  • Найближчим часом буде зроблена великомасштабна врізка на навігаційні карти з інформацією щодо стану глибин у морському коридорі, щоб допомогти капітанам більш надійно прокладати маршрут.
  • 14 лютого із зернового терміналу Neptune у Южному обхідним маршрутом пройшов балкер MV Melia з дедвейтом 76.225mt та осадкою 12,85 м. Це – перше судно класу Panamax, яке успішно пройшло додатковим коридором, повідомив співвласник та СЕО порту TIS Андрій Ставніцер. Балкер MV Melia став першим судном типу Panamax, який вдало пройшов новим шляхом з порту Південний, повідомляє міністерство.

Контекст

20 січня Міноборони Росії повідомило про початок серії маневрів Військово-морського флоту за участю понад 140 кораблів та суден і понад 10 000 військових.

10 лютого Росія під приводом навчань перекрила для судноплавства практично весь південь Азовського моря та північно-західну частину Чорного моря. Згодом Управління навігації та океанографії Міноборони РФ повідомило про скасування перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки.

Після цього Мініфраструктури почало досліджувати новий безпечний коридор для суден у Чорному морі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні