Категорія
Новини
Дата

Воррен Баффет інвестував у тайванську TSMС понад $4 млрд

1 хв читання

Фінансовий конгломерат Berkshire Hathaway Воррена Баффета за три місяці інвестував у тайванську напівпровідникову компанію TSMС понад $4 млрд, свідчить інформація, яку компанія подала до Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC). Як зазначає Bloomberg, легендарний інвестор вважає, що TSMС досяг дна після розпродажу на понад $250 млрд. 

Ключові факти

  • Баффет придбав 60,06 млн акцій TSMC, вартість пакета на кінець третього кварталу оцінювалася приблизно в $4,12 млрд. Частка тайванського виробника чипів в портфелі Berkshire Hathaway досягала 1,39%.
  • Згідно з даними американського сервісу Whale Wisdom, що відстежує операції найбільших фондів, вартість портфеля Berkshire Hathaway за підсумками третього кварталу сягає близько $296 млрд проти $300,13 млрд кварталом раніше. 
  • 92-річний Баффет довгий час уникав інвестицій у технологічний сектор, стверджуючи, що не хоче вкладатися у бізнес, у якому не зовсім розуміється, зазначає Bloomberg. Проте, останніми роками його позиція змінилася. Тепер голова Berkshire Hathaway все більше уваги приділяє цій галузі.

Контекст

Berkshire Hathaway у квітні придбала частку в HP вартістю понад $4,2 млрд і стала найбільшим акціонером техногіганта. 

За даними порталу GuruFocus, найбільшу частку в портфелі Berkshire Hathaway займав IT-сектор (45,16%), далі йдуть фінанси (24,01%), енергетика (12,05%), споживчі товари (12%), комунікаційні. послуги (3,7%) та охорона здоровʼя (1,4%). У другому кварталі енергетичний сектор займав четверте місце у портфелі.

Загалом у портфелі фінансового конгломерата на кінець третього кварталу було 49 компаній. Apple зберегла лідерство за часткою в портфелі (41,76%), друге та третє місця посіли Bank of America (10,33%) та Chevron (8,05%).

Минулого тижня стало відомо, що TSMC найближчими місяцями оголосить про багатомільярдне розширення своїх операцій у США. Компанія планує інвестувати близько $12 млрд у збільшення виробництва на своєму заводі у штаті Арізона.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні