Категорія
Новини
Дата

Вслід за другим витік газу стався на першому «Північному потоці»

Знижується тиск на обох нитках газопроводу «Північний потік – 1», повідомив оператор магістралі Nord Stream AG. За даними Морського управління Данії, витік газу зафіксовано у винятковій економічній зоні Данії на північний схід від острова Борнхольм.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Диспетчери центру управління «Північного потоку – 1» зафіксували падіння тиску на обох нитках газопроводу, повідомила напередодні Nord Stream AG.
  • Витік газу зафіксовано у винятковій економічній зоні Данії на північний схід від острова Борнхольм (ці точки відповідають трасі газопроводу «Північний потік – 1», – ред.), повідомило Морське управління Данії.
  • Навколо зон витоків встановлені 5-мильні зони заборони для судноплавства, пише «Інтерфакс».

Контекст

Вночі з неділі на понеділок стався витік з однієї з ниток магістралі «Північний потік – 2». Це теж сталося в датській ВЕЗ на південний схід від Борнхольма.

Перший «Північний потік» потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік на даний момент зупинено. Офіційна причина – напрацювання двигунами міжремонтного пробігу, а також поломки компресорного обладнання, які неможливо усунути через санкції.

«Північний потік – 2» аналогічної потужності побудований і готовий до експлуатації, але не запрацював через санкції

У вересні президент країни-агресора Путін заявляв, що газопровід готовий до запуску за потреби. Він також казав, що країнам ЄС слід зняти санкції з «Північного потоку – 2» для стабілізації ситуації з постачанням газу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні