Категорія
Новини
Дата

Walmart інвестував $1,4 млрд в індійського онлайн-ритейлера Flipkart

Американський ритейлер Walmart заплатив $1,4 млрд хедж-фонду Tiger Global, щоб повністю викупити у нього акції індійського гіганта електронної комерції Flipkart. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на лист фонду на адресу інвесторів.

Ключові факти

  • Оцінка вартості Flipkart у рамках операції склала $35 млрд. У 2021 році компанія оцінювалася приблизно в $38 млрд, тоді вона залучала фінансування від групи інвесторів, включаючи Walmart та японську SoftBank Group.
  • Ці інвестиції дозволять американському гіганту роздрібної торгівлі отримати більший доступ до швидкозростаючого світового ринку електронної комерції.
  • Tiger інвестував майже $1,2 млрд у Flipkart між 2010 і 2015 роками та отримав $3,5 млрд прибутку, пише видання з посиланням на лист інвестора.
  • Walmart отримує більшу частину своїх доходів і прибутків від свого бізнесу в США. Рітейлер в останні роки скоротив міжнародні операції в Бразилії, Японії та Аргентині, а також продав більшу частину своєї частки в британській роздрібній мережі Asda.
  • За даними Bloomberg, венчурна фірма Accel також продала Walmart свій 1% акцій Flipkart.

Контекст

У 2018 році Walmart купила 77% у Flipkart за $16 млрд. Ця угода стала найбільшою за всю історію ритейлера. Пізніше частка Walmart зменшилася приблизно до 75%. Наразі її розмір невідомий.

У 2021 році Flipkart залучив $3,6 млрд у ході нового раунду фінансування. Компанія вперше залучила капітал від зовнішніх інвесторів після того, як її придбав Walmart у 2018 році.

Заснована у 2007 році Flipkart – одна з найбільших компаній у сфері електронної торгівлі в Індії. Компанія обслуговує понад 450 млн покупців, асортимент продукції у маркетплейсі налічує понад 150 млн товарів у більш ніж 80 категоріях.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні