Категорія
Новини
Дата

Walmart інвестував $1,4 млрд в індійського онлайн-ритейлера Flipkart

1 хв читання

Американський ритейлер Walmart заплатив $1,4 млрд хедж-фонду Tiger Global, щоб повністю викупити у нього акції індійського гіганта електронної комерції Flipkart. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на лист фонду на адресу інвесторів.

Ключові факти

  • Оцінка вартості Flipkart у рамках операції склала $35 млрд. У 2021 році компанія оцінювалася приблизно в $38 млрд, тоді вона залучала фінансування від групи інвесторів, включаючи Walmart та японську SoftBank Group.
  • Ці інвестиції дозволять американському гіганту роздрібної торгівлі отримати більший доступ до швидкозростаючого світового ринку електронної комерції.
  • Tiger інвестував майже $1,2 млрд у Flipkart між 2010 і 2015 роками та отримав $3,5 млрд прибутку, пише видання з посиланням на лист інвестора.
  • Walmart отримує більшу частину своїх доходів і прибутків від свого бізнесу в США. Рітейлер в останні роки скоротив міжнародні операції в Бразилії, Японії та Аргентині, а також продав більшу частину своєї частки в британській роздрібній мережі Asda.
  • За даними Bloomberg, венчурна фірма Accel також продала Walmart свій 1% акцій Flipkart.

Контекст

У 2018 році Walmart купила 77% у Flipkart за $16 млрд. Ця угода стала найбільшою за всю історію ритейлера. Пізніше частка Walmart зменшилася приблизно до 75%. Наразі її розмір невідомий.

У 2021 році Flipkart залучив $3,6 млрд у ході нового раунду фінансування. Компанія вперше залучила капітал від зовнішніх інвесторів після того, як її придбав Walmart у 2018 році.

Заснована у 2007 році Flipkart – одна з найбільших компаній у сфері електронної торгівлі в Індії. Компанія обслуговує понад 450 млн покупців, асортимент продукції у маркетплейсі налічує понад 150 млн товарів у більш ніж 80 категоріях.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні