Категорія
Новини
Дата

«Я все це переріс». Співзасновник «Нової пошти» Поперешнюк розповів, що втратив інтерес до IPO

Компанія «Нова пошта» не думає про вихід на IPO, головне – постійне оновлення і поліпшення. Про це розповів співзасновник групи Nova Володимир Поперешнюк в ефірі «Business Breakfast із Володимиром Федоріним».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами підприємця, щоб компанія коштувала 1 млрд, 10 млрд або 100 млрд, потрібно щодня робити кроки для її покращення. 
  • Поперешнюк зазначив, що у «Нової пошти» немає цілі вийти на IPO. «Колись я теж хотів мільярд, я хотів 10 млрд, я хотів IPO. Це все було. У мене є великий досвід – я вже переріс оці всі IPO, оці всі амбіції», – сказав бізнесмен. 
  • Він вважає, що єдиний шлях для бізнесу вижити і розвиватися – це постійно оновлюватися. «В тебе є проблеми з клієнтами – піди виправ це. Ти побачив якусь можливість – іди реалізуй. І таким чином, якщо ти не будеш зупинятися, покроково щодня поліпшуватимеш свою компанію, то з часом вона коштуватиме і 1 млрд, і 10 млрд, і 100 млрд», – зазначив Поперешнюк.

Контекст

Протягом девʼяти місяців 2023 року «Нова пошта» працювала з прибутком. Чистий дохід компанії сягнув 25,7 млрд грн, операційний прибуток – 2,7 млрд грн, чистий прибуток – 3,2 млрд грн. 

Компанія доставила 290 млн посилок та вантажів – на 10% більше, ніж за той самий період довоєнного 2021 року. Інвестиції у розвиток мережі в Україні сягнули 2,4 млрд грн. 

Компанія сплатила 6,4 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів. А загальна кількість податків та зборів, переказаних до бюджетів усіх рівнів групою компаній, становила 7,8 млрд грн. 

Попри війну, капіталізація «Нової пошти» становить понад $1 млрд. Компанія не відмовляється від планів збільшити капіталізацію до $3–5 млрд, розповів раніше співвласник НП Вячеслав Климов під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні