Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» коштує понад $1 млрд – Климов

Попри війну капіталізація «Нової пошти» становить понад $1 млрд. Компанія не відмовляється від планів збільшити капіталізацію до $3–5 млрд. Про це розповів співвласник НП Вячеслав Климов під час «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Зараз ми не думаємо про капіталізацію, але впевнені, що у нас все йде окей», – зазначив Вячеслав Климов.  
  • До війни, за словами Климова, компанії з поштової індустрії консервативно оцінювалися з мультиплікатором близько 10.
  • Наприклад, польский InPost у кінці 2020-го вийшов на IPO з оцінкою $9,5 млрд. Компанія має найбільшу мережу поштоматів в Європі. На другому місці – «Нова пошта», зазначив Климов. 

Контекст 

«Нова пошта» у 2023 році продовжує відкривати нові відділення, будувати й відновлювати зруйновані термінали та доставляти посилки на звільнені території.

На початку квітня «Нова пошта» провела випуск цінних паперів серії «С» без здійснення публічної пропозиції на суму 800 млн грн. Розміщення облігацій здійснили для залучення коштів на фінансування інвестиційних проєктів, зокрема розширення та оновлення логістичної інфраструктури в Україні, а також розвиток IT-інфраструктури.

Крім того, «Нова пошта» планує здійснити додаткову емісію облігацій серії «D» на базі річної фінансової звітності за 2022 рік.

Протягом 2022-го «Нова Пошта» доставила 315 млн посилок, виторг компанії зріс на 13,6% – до 23,7 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні