Категорія
Новини
Дата

Як перемогти Росію? Є багато варіантів – голова ГУР Буданов

2 хв читання

закінчення війни /Олександр Чекменьов

Голова ГУР Кирило Буданов Фото Олександр Чекменьов

Все залежить від того, який сенс ми вкладаємо у «перемогти Росію», заявив голова ГУР Кирило Буданов, відповідаючи на питання «як перемогти Росію» на закритій зустрічі в KSE. Розвʼязання питання нашої війни відбуватиметься комбінованим шляхом.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Є багато варіантів, у досягненні кожного з них свої шляхи й, мабуть, не один, сказав Буданов. «Вийти на кордони України 1991 року чи пришвидшити початок процесу розвалу Росії? Формування в Росії нової влади чи просто відгородитися від РФ парканом?», – розкрив він свою тезу.
  • Буданов так вбачає перемогу у цій війні: повне відновлення територіальної цілісності, вихід на кордони 1991 року, бо більшого буде важко досягти. «Сподіваюся, що це обов’язково приведе до певних процесів усередині Росії», – підкреслив він.
  • Під осінь 2023-го Буданов порівнював нашу війну з футбольним матчем: що йде 70-та хвилина з 90. «Проблема в тому, що є два види обчислення часу. Звичайний – години, секунди, та подієвий. Якщо говорити в подієвому контексті, ми недалеко відійшли від 70-ї хвилини», – відповів він на уточнювальне питання Forbes – чи підійшли ми зараз хоча б до серії пенальті?
  • Розвʼязання питання нашої війни відбуватиметься комбінованим шляхом, підкреслив Буданов. «Комбінація військової сили, тиску відкритої та найголовніше – прихованої дипломатії, а також деяких інших факторів», – додав він.
  • На питання Forbes, чи згоден головний розвідник України з оцінкою Володимира Зеленського щодо можливого завершення гарячої фази війни до кінця року, він відповів наступне: «Президент – це керівник держави, і саме він формує політику, яку ми всі як виконавці реалізовуємо. Тож ідемо цим шляхом».

Контекст

«Гаряча фаза» війни може закінчитися вже цьогоріч, заявляв в інтервʼю ВВС президент України Володимир Зеленський. «Весь світ повинен чинити тиск на Росію, щоб переконати її сісти за стіл переговорів щодо припинення війни», – пояснив він.

У разі перемоги на президентських виборах експрезидент США Дональд Трамп може поставити умову Україні почати мирні переговори з Росією, погрожуючи припиненням постачання зброї. Про це пише Reuters з посиланням на план, який розробили два ключові радники Трампа – генерал-лейтенант у відставці Кіт Келлог і Фред Флейтц.

Трамп раніше заявляв, що зможе завершити війну в Україні за 24 години після повернення в Білий дім. 

План Трампа щодо України полягав у тому, щоб змусити Київ відмовитися від Криму і Донбасу, писала WP. При цьому в команді експрезидента не прояснили, якою в цьому разі буде доля інших окупованих територій – частини Запорізької та Херсонської областей.

14 червня Путін назвав свої умови для припинення війни в Україні і початку переговорів – виведення військ з Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей, а також відмова України від вступу в НАТО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд