Категорія
Новини
Дата

Розрахунки Росії: якщо Україна мобілізуватиме всіх людей віком від 18 років, зможе вести війну до 2033 року – Буданов

2 хв читання

мобілізація Буданов /Getty Images

Голова ГУР Кирило Буданов на форумі «Україна.24». Київ, 25 лютого 2024 року. Фото Getty Images

Російська Федерація проводила підрахунки, на скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни, розповів голова ГУР Кирило Буданов на закритій зустрічі в KSE.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові цитати

  • Питання мобілізації в Україні непросте. Деякі люди трохи налякані, трохи невпевнені, бо їм, ймовірно, повністю та належним чином не пояснили, що служба в українській армії не вирок, а честь і нові можливості, пояснив Буданов. «Так, це обов’язок, рутина, ризик, але водночас це і є справжня свобода – захист своєї держави, служба своїй нації. Це внесок і у власне, і у загальне вільне майбутнє. Альтернатива цьому – російське рабство», – сказав він.
  • Можливо, в комунікації з суспільством ми припустилися помилок, які зараз виправляються. Але вважати, що у нас закінчився людський ресурс, неправильно, зазначив Буданов.
  • Російська Федерація проводила підрахунки, на скільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни. Якщо ми будемо мобілізовувати всіх людей віком від 18 років включно, то зможемо вести війну до 2033 року. Якщо знизимо поріг до 16 років (такий варіант РФ також розглядала), тоді до 2044-го, розповів голова ГУР. 

Головна цитата

«Це тільки російські розрахунки, на противагу ворогу Україна цінує життя своїх громадян. Та й навряд чи хтось зможе воювати до 2044 року, а до 2060-го і поготів. Тут справа передусім в економіці – жодна економіка стільки часу в стані війни не витримає. Але якщо Україна витрачає на ведення війни здебільшого не зовсім свої кошти, то Росія – власні, і ворог це теж чітко розуміє». 

Контекст

З 18 травня в Україні набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів, до 16 липня включно, повинні були оновити свої облікові дані.

Як нове законодавство працюватиме на практиці для громадян, які зобов’язання під час мобілізації є в бізнесу, які повноваження є в поліції та територіальних центрів комплектування (ТЦК), що очікує на чоловіків за кордоном – читайте тут

Якщо Україна не зможе швидко розвʼязати проблему мобілізації, значно зросте ризик прориву Росії у другій половині 2024 року. Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine наголосив Майкл Кофман, старший науковий співробітник Програми Росії та Євразії Фонду Карнегі, провідний науковий співробітник Центру військово-морського аналізу США та Центру нової американської безпеки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд