Категорія
Новини
Дата

«Ямал», «Азов» та «Іван Хурс». ВМС перевіряють пошкодження трьох російських кораблів у Севастополі

Військово-морські сили ЗСУ верифікували ураження двох кораблів «Ямал» та «Азов» Чорноморського флоту РФ, також зараз верифікується інформація і щодо ураження середнього розвідувального корабля «Іван Хурс», повідомив в ефірі телемарафону речник ВМС Дмитро Плетенчук, пише «Укрінформ». За даними ГУР, ВДК «Ямал» отримав критичні пошкодження.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Плетенчука, стан суден зараз уточнюється. «Наразі ми можемо підтвердити це ураження. Зараз так само верифікується інформація щодо можливого ураження ще однієї одиниці – третьої», – сказав він.
  • Він підтвердив, що йдеться про російський середній розвідувальний корабель «Іван Хурс».
  • «Фактично я сьогодні вам першим підтверджую щодо ураження безпосередньо великих десантних кораблів», – сказав речник ВМС.
  • Він додав, що один з цих ВДК вже стоїть на заводі на ремонті. Тож, наразі з 13 одиниць, які росіяни приготували для того, щоб захопити південне узбережжя, в строю залишається лише 3 одиниці. 
  • Також за його словами, було уражено будівлю Військово-морської бази в Севастополі та нанесено вогневе ураження по паливно-мастильних складах.
  • Водночас ГУР повідомило деталі пошкоджень ураженого великого десантного корабля «Ямал». За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК «Ямал» носить критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт.
  • Зазначається, що окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті.

Контекст

Увечері 23 березня у тимчасово окупованому Севастополі прогриміли вибухи, писали місцеві телеграм-канали. 

24 березня СтратКом ЗСУ повідомив, що Сили оборони України уразили російські великі десантні кораблі «Ямал» та «Азов», центр звʼязку і декілька обʼєктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

За даними ГУР, був атакований 13-й судноремонтний завод ЧФ РФ у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель ворога «Ямал».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні