Категорія
Новини
Дата

«Яндекс» погодився продати VK домашню сторінку та сервіс новин. Тепер ним володітиме соратник Путіна, відповідальний за пропаганду

Російський «Яндекс» погодився продати свій агрегатор новин і домашню сторінку yandex.ru конкуренту – VK (раніше Mail.ru Group). Рішення, ймовірно, ще більше обмежить доступ росіян до незалежних ЗМІ, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В межах цієї ж угоди «Яндекс» купує сервіс служби доставки їжі Delivery Club. Угода знаменує собою значне зрушення в російському інтернет-ландшафті, пише агентство. «Яндекс» фактично передає контроль за розповсюдженням онлайн-контенту VK.
  • Компанія VK вже управляє найбільшою в Росії соціальною мережею «ВКонтакте», тоді як іноземні платформи, включаючи Facebook та Instagram компанії Meta Platforms, лишаються заблокованими.
  • За даними власного аналітичного інструменту Yandex Radar, на російському ринку онлайн-пошуку домінує «Яндекс» із часткою близько 62%. На Google припадає близько 36%.
  • Yandex.ru відображає набір новин під рядком пошуку. Точкою входу для пошуку тепер стане ya.ru – сайт, що нагадує домашню сторінку Google.
  • У «Яндексі» кажуть, Yandex.ru разом із сервісами News і Zen буде перейменований на dzen.ru, а VK візьме на себе розробку та контроль над контентом і виглядом. 
  • Угода, підписана у понеділок, потребує схвалення антимонопольної служби і, як очікується, буде закрита найближчими місяцями.

Контекст

28 квітня російський «Яндекс» домовився про угоду з продажу своїх новинних сервісів – «Дзен» та «Новини» – холдингу VK. «Яндекс» твердо вирішив продати свої новинні активи ще в середині березня, пишуть російські ЗМІ, через їх токсичність. Компанія ще не потрапила під санкції США та ЄС, але повідомляла про ризик дефолту та згорнула інвестиції.

1 березня колишній керівник «Яндекс.Новини» Лев Гершензон назвав її «ключовим елементом у приховуванні інформації про війну» та закликав співробітників звільнитися. У відповідь керівний директор «Яндекса» Тигран Худаверян написав, що пріоритет компанії – це безпека її співробітників та робота сервісів. «Через ці причини ми не можемо вилізти на броньовик», – сказав Худаверян.

Холдинг VK із недавнього часу знаходиться фактично під державним контролем: у грудні 2021 року мільярдер Алішер Усманов продав контрольну частку страховій групі «Согаз», якою володіє Юрій Ковальчук. Цього олігарха, давно знайомого з Путіним, називають «генералом дезінформаційної війни» і, за повідомленнями низки журналістів, зараз Ковальчук – чи не єдиний, хто має прямий доступ і вплив на Путіна.

Після угоди новим керівником VK став Володимир Кірієнко, син першого заступника керівника адміністрації президента РФ. Разом із батьком він фігурує в міжнародних санкційних списках. Компанія теж переживає не найкращі часи: в першому кварталі 2022-го її виторг зріс усього на 9%, це найменший показник за багато років. Водночас чистий збиток виріс у сім разів, до 7,3 млрд рублів, або близько $100 млн за поточним курсом.

Європейський Союз опублікував шостий пакет санкцій проти РФ. Під санкції потрапив засновник «Яндекса» Аркадій Волож. Акції компанії на цій новині впали на 14%, пише The Bell. Після цього бізнесмен «негайно» пішов у відставку з посади гендиректора Yandex N.V. та вийшов з ради директорів.

Гендиректор групи компаній «Яндекс» Аркадій Волож із статками $2,3 млрд займає 64-те місце в рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. У 2018 році Волож та члени його сімʼї отримали паспорти Мальти за програмою громадянство в обмін на інвестиції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні