Категорія
Новини
Дата

Yasno починає вимикати електрику побутовим споживачам за борги у Київській і Дніпропетровській областях

Компанії під брендом Yasno 29 січня починають вимикати електроенергію побутовим споживачам із найбільшими боргами. Гендиректор Сергій Коваленко раніше в ефірі національного телемарафону анонсував, що саме в цей день почнуться відключення.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 29 січня спливають терміни перших повідомлень із попередженнями про вимкнення, які компанія надсилала споживачам, сказав Forbes топменеджер компанії на умовах анонімності через чутливість питання.
  • Yasno почне вимикати споживачів у Київській і Дніпропетровській областях приблизно 29 січня, сказав СЕО Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону 11 січня.
  • Компанії мають повідомити споживача про відключення за 10 і 5 днів. Щоб уникнути вимкнення електрики, споживачу треба звернутися до постачальника і оплатити борг або домовитись про реструктуризацію, пояснив він.
  • «Вінницяобленерго» 29 січня повідомила про початок відключень боржників за електропостачання на Вінниччині.
  • «Рівнеобленерго» 25 січня вимкнуло електрику 215 споживачам. Рівненська енергопостачальна компанія надавала списки найбільших боржників із боргом майже 20,5 млн грн.

Оновлено. У попередній версії новини було твердження, що Yasno починає вимикати електрику побутовим споживачам за борги у тому числі у Донецькій області. Насправді скасування мораторію на відключення боржників не стосується окупованих та прифронтових територій, які визначаються переліком Мінреінтеграції. Уся територія Донецької області у переліку, тож компанія Yasno не накладає штрафи/пеню/неустойки і не відключає споживачів Донецької області.

Контекст

Кабінет міністрів України постановою від 29 грудня 2023 р. № 1405 скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості з населення за житлово-комунальні послуги.

З початку повномасштабного вторгнення Росії до України борги побутових споживачів за електроенергію зросли на 15 млрд грн, сказав радник премʼєр-міністра України та член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко, пише ExPro Consulting. Найстрімкіше борги зростали у Києві і області, на Дніпропетровщині та Харківщині.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні