Категорія
Новини
Дата

YouTube додасть водяні знаки на короткі відеоролики

1 хв читання

Відеоплатформа YouTube почне додавати водяні знаки в ролики в розділі YouTube Shorts, щоб боротися з перепостами одного й того ж контенту. Про це пише Engadget.

Ключові факти

  • Сайт почав додавати водяні знаки до коротких відео, завантажених із порталу Studio для авторів.
  • YouTube почне додавати водяні знаки спершу для коротких відео, які створюються на настільних компʼютерах найближчими тижнями, а потім перейде на мобільні пристрої, очікується, що це станеться протягом наступних місяців.
  • Після того, як популярність TikTok різко зросла, інші інтернет-компанії усвідомили, що короткі відеоролики популярні серед молоді, і швидко розробили нові продукти, здатні конкурувати з платформою. 
  • «Однак якщо ви витратите час на перегляд відео в декількох додатках і на вебсайтах, ви легко побачите, що автори, як правило, публікують одні й ті ж відео на декількох сервісах, наприклад, багато роликів Instagram також є відео TikTok», – йдеться в матеріалі.
  • У YouTube кажуть, що ставлять водяні знаки на Shorts, щоб «глядачі могли бачити, що контент, яким користувач ділиться на різних платформах, можна знайти на YouTube Shorts». 
  • У Engadget вважають, що новою функцією YouTube сподівається підвищити поінформованість про те, що платформа також розміщує короткі відеоролики, як і її конкуренти.

Контекст

YouTube вперше запустив свій формат коротких відео в Індії ще у 2020 році, а торік випустив його у 100 країнах. 

Через кілька місяців він виділив $100 млн, щоб почати платити творцям Shorts.

У червні цього року YouTube заявив, що Shorts вже має 1,5 млрд активних користувачів, що входять в систему на місяць, порівняно із 1 млрд активних користувачів на місяць, про які TikTok повідомив у вересні 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні