Категорія
Новини
Дата

З 1 серпня на ринку перевезень України запрацює е-ТТН. Бізнесу радять долучатися до тестування

За п’ять днів в Україні розпочнеться тестування електронних товарно-транспортних накладних. Про це повідомив заступник голови Мінінфраструктури Мустафа Найєм. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ринок матиме пів року на те, щоб система запрацювала та бізнес міг відмовитись від паперових товарно-транспортних накладних на користь електронних документів, зазначив заступник міністра.
  • «Розуміємо, що 6 місяців у роботі минуть дуже швидко, тому готові допомогти й закликаємо не зволікати з впровадженням необхідних процедур у транспортних компаніях», – наголосив Найєм.
  • За його словами, е-ТТН зробить ринок вантажних перевезень прозорішим, менш корумпованим. «Для бізнесу використання електронних накладних буде дешевшим за паперові. І загалом це перший крок до впровадження міжнародних документів – e-CMR», – додав він.
  • Найєм закликав бізнес долучатись до тестування системи, щоб до 1 серпня підготуватися до роботи з документами. За його словами, вже є провайдери електронного документообігу, які пройшли тестування та можуть взаємодіяти з системою.

Контекст

Загалом до проєкту е-ТТН системи приєднались 19 провайдерів електронного документообігу.

Мета проєкту – підвищити якість і прозорість процесу перевезень, спростити та прискорити взаємодію між вантажовідправником, перевізником і вантажоодержувачем, усунути корупційні ризики й покращити умови ведення бізнесу.

Для того, щоб підготуватися до використання е-ТТН, бізнесу потрібно укласти договір з одним із провайдерів, залучених до проєкту. 

Впровадження е-ТТН є частиною стратегії Мінінфраструктури з цифровізації сфери автомобільних перевезень. Усі операції стануть доступними учасникам у режимі реального часу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні